Başkan Akat “ Kadınlar hala savaş ganimeti olarak görülüyor” 

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kardelen Kadın Merkezi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kardelen Kadın Merkezinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat,  kadınların hala savaş ganimeti olarak görüldüğü Ortadoğu’da Şengalli Kürt kadınların köle pazarında satıldığını belirtti.

Kardelen Kadın Merkezi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda kadın katıldı. Etkinlikte ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihçesi anlatılarak kadın mücadelesine vurgu yapıldı. Daha sonra konuşan Başkan Akat, 8 Mart Kadınlar Gününde kadınlarla beraber olmanın onuru ve gururunu yaşadığını belirtti. Kadına karşı bakışın 1857 yılından beridir çok fazla değişmediğini ifade eden Akat, “ Coğrafyamızda kadınların hala savaş ganimeti olarak görüldüğü Ortadoğu’da Şengalli Kürt kadınların pazarda satıldığı, kadınların cenazelerinin günlerce gömülemediği bir coğrafyada yaşıyoruz. Kadınların bir daha köle pazarlarında satılmamasının mücadelesini vermek biz kadınlara düşüyor. Feodal zihniyet hala günümüzde yaşam buluyor. Bu zihniyetin yaşam bulmaması için kadınların her zaman birliğini ve beraberliğini güçlü kılması gerekmektedir. Anadilimiz Kürtçe yıllarca yasaklandı ama annelerimiz evin içerisinde anadilimizi yıllarca yaşatmaya devam etti. Anadilimiz bugünlere getirildiyse kadının emeği ve kendi kimliğini unutmamasından kaynaklanmaktadır. Kadınların katledilmediği eşit ve özgürce yaşayabildiği  bir dünya umuduyla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi.

Başkan Akat’tan sonra konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Halime Demirtaş, bu kadar çok kadınla beraber olmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu belirtti. Demirtaş, “Kadınların en çok  emek sarf ettiği çocuklardır. Ülkemizde yapılan araştırmalara göre maalesef çocuk istismarı ve ihmali yüzde 700 arttı. Danışmanlık merkezimizde bunlara bire bir şahit olduk. Burada biz emekçi kadınlara düşen sorumluluk şiddete uğramış kadınları ve istismara maruz kalan çocukları gerekli kurumlara ve gerekli yerlere yönlendirmektir. Bununla mücadele ederken biz emekçi kadınlar ancak birlikte olarak mücadele edebiliriz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Kardelen Kadın Merkezi çalışanlarının sahnelediği  “ Tilili” adlı tiyatro oyunun gösterimi yapıldı. Kadın mücadelesinin yükseldikçe egemen erk zihniyetin güç kaybettiğinin sembolize edildiği “ Tilili” adlı tiyatro oyunu izleyicilerin büyük beğenisini topladı.  Kadınlar daha sonra Arbane eşliğinde söylenen türkülerle  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

Akat’tan tekstil fabrikasında çalışan kadınlara ziyaret

Öte yandan Başkan Akat Tekstil Fabrikasında çalışan kadınları ziyaret Ederek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Bağlardaki tekstil fabrikasında çalışan kadınları ziyaret etti. Başkan Akat, kadın çalışanlara karanfil ve hediye verdi. Kadın çalışanlar ziyaretten memnun duyduklarını belirterek böyle bir günde yanlarında oldukları için Başkan Akat’a teşekkür etti.

Başkan Akat ayrıca Jiyan Semt Pazarında karşılaştığı Amedspor Mor Barikat taraftar grubuyla birlikte kadınlara karanfil verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri