Bilardo tutkunları Diyarbakır’da yarışacak

Diyarbakırlı bilardo sporcularının ilgiyle beklediği Üç Bant Disiplini Bilardo Turnuvası, bugün başladı. İnci Bilardo Salonu’nun ev sahipliğindeki turnuva, nefes kesen maçlarla start aldı.

Diyarbakırlı bilardo sporcuları ile bu spora gönül verenlerin ilgiyle beklediği Üç Bant Disiplini Özel/Açık Bilardo Turnuvası, İnci Bilardo Salonu’nda bugün başladı. Müsabakalara yaklaşık 90 Diyarbakırlı bilardo sporcusunun yanı sıra 40 kadar da bölge kentlerinden ve Türkiye klasmanından sporcu katılıyor. Turnuvaya katılan sporcuların rakipleri, 24 Ocak akşamı çekilen kurayla belirlendi. Kura çekim öncesinde Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Diyarbakır Temsilcisi İhsan Delibaş ve temsilcilik bünyesindeki komite üyeleri de İnci Bilardo Salonu’na gelerek, turnuva düzenleme kurulu ile son hazırlıkları görüştü.

Bugün ve yarın oynanacak olan ilk eleme turlarında, 84 Diyarbakırlı sporcu, birinci tura kalmak için karşı karşıya gelecek.

Eleme turları ile son 32 sporcunun belirleneceği tura kadar, karşılaşmalar 30 sayı, 50 isteka kuralına göre oynanacak. Son 32 sporcu ise 40 sayı ve 55 isteka ile oynayacak. Eleme turu sonrasında birinci tura kalan sporcular, isteka ortalamalarına göre eşleşecek. Buna göre en iyi ortalaması olan sporcu, en düşük ortalama ile birinci tura çıkmaya hak kazanan sporcu ile eşleşecek.

Turnuvaya sponsor olan yerel firmalar da bulunuyor.  Bunlardan biri de Aktağ Oteli. Kendisi de bilardo sporcusu olan otel işletmecilerinden Emin Akdağ, il dışından gelecek olan sporculara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bilardo sporuna verilecek desteğin, bu sporu ilerleteceğini dile getiren Akdağ, kentteki yerel işletmelere de sponsor olma çağrısı yaptı.

Turnuva düzenleme komitesinin lideri, TBF Bilardo Temsilciliği Onursal Başkanı Ahmet Türkcan ise bu spora en büyük ilgiyi gösteren kentlerin başında Diyarbakır’ın geldiğini, bu tür organizasyonlarla sporu daha da ileriye taşımak istediklerini belirtti.

Öte yandan turnuvaya katılacak olan Artistik Bilardo Dünya Şampiyonu Diyarbakırlı Hacı Arap Yaman’ın da, il dışından gelecek olan diğer sporcularla birlikte, Cuma günü kente gelmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri