'Çabamız üçüncü seçeneği halkın karşısına çıkarmaktır'

HDP Muş Milletvekili Çelik, "Haziran hamlesi"ne yoğunlaşacaklarını belirterek, "Yeniden gidilecek yapılanmanın ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimde çabamız tüm mağdurların, tüm emekçilerin benim adayımdır dediği 3'üncü seçeneği halkın karşısın

Muş-  Bulanık ilçesinde BDP İlçe Örgütü tarafından parti binasında halk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP PM üyesi Hüseyin Altun, BDP Muş İl Başkanı Naif Erol, BDP Bulanık İlçe Eş başkanları Kevser Topcu ve Mesna Kardağı, Bulanık Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar, belde belediye başkanları ile yüzlerce yurttaş katıldı. 30 Mart yerel seçimlerin artısı-eksisiyle değerlendirildiği toplantıda, son günlerde yaşanan siyasi gelişmeler ele alındı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan BDP PM üyesi Hüseyin Altun, Kürt halk siyasetinin değişen ve gelişen yeni bir dönemde halkların birlikteliği adına önemli adımlar atarak, barışa bir adım daha yaklaşıldığını ifade etti. HDP Muş Milletvekili Çelik ise 30 Mart yerel seçimlerini geride bırakarak yeniden yapılanmaya karar kılınan "Haziran hamlesi"ne yoğunlaşmak gerektiğini belirterek, "Artık önümüze bakmak zorundayız. Stratejik olarak hareketimiz yeni bir planlamaya kendini tabi tutmuştur" dedi ve BDP'nin HDP'ye katılma kararı ile yeni dönem politikalarını anlattı. Çelik, "Yeniden gidilecek yapılanmanın ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimde çabamız tüm mağdurların, tüm emekçilerin benim adayımdır dediği 3'üncü seçeneği halkın karşısına çıkarmak. Onun üzerinden demokratik özerklikten ne anladığımızın farkına varmak 30 Mart'ta başaramadığımızı 10 Ağustos 2014'te yüzde 10 barajını zorlayarak Kürt Halk Önderliği'nin özgürlüğüne kavuşmasını sağlamak. Kürdistan özgürlük hareketini demokratik siyasetin öznesi durumuna getirmek ve Kürt statüsünün demokratik özerk Kürdistan olarak tescilini sağlayacak başarıyı elde etmek zorundayız. Bu saatten sonra yeniden yapılanmaya karar aldığımız Haziran hamlesine yoğunlaşmak durumundayız" diye konuştu.  

Konuşmaların ardından katılımcılar siyasi süreç üzerinden değerlendirme yaparak, yeni yapılanmaya ilişkin sorularını yöneltti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri