CHP'li vekillerden TTB'ye destek ziyareti

CHP'li vekiller 'Savaş halk sağlığı sorunudur' bildirisi nedeniyle göz altına alınan ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Türk Tabipler Birliği'ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, 'Savaş halk sağlığı sorunudur' bildirisi nedeniyle gözaltına alınan ve sonrasında Ankara Adliyesi'nde verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakılan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Yöneticileri'ni ziyaret etti.

Aralarında Şanal Sarıhan, Özgür Özel, Ali Şeker, Murat Emir, Veli Ağbaba, Necati Yılmaz, Gaye Usluer ve Çetin Osman Budak'ın olduğu CHP'li vekiller, TTB yöneticilere destek ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirerek, "Barış kelimesinden rahatsız olan bir anlayışla karşı karşıyayız. 12 Eylül döneminde bile muhalefet susmadı. Şimdi de susmayacak. Bundan sonra TTB ve diğer odalarla da bir arada olacağımızı söylemek istiyoruz. Geçtiğimiz hafta 35 oda TTB ile bir arada olduğunu söyledi. Biz de CHP olarak bir arada olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Cumhurbaşkanı diyor ya, Dünya 5'ten büyüktür diye; Türkiye de 1'den büyüktür" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri