Diyarbakır'da iş adamları tutuklandı

Diyarbakır’da PKK’ye finansman sağladıkları gerekçesiyle, 23 Aralık 2016 ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında gözaltına alınan 54 kişiden 14’ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, jandarmanın 23 Kasım 2016 ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında Lice ilçesinin Yolçatı, Dibek ve Şenlik köyü ile Kulp'un Demirli köyü Keçiveren mezrasında gerçekleştirilen operasyonlarda, sığınak ve barınaklarda ele geçirilen dokümanların incelenmesi sonucu örgüte finans kaynakları ile ilgili delillere ulaşıldığını kaydetti.

Valiliğin yaptığı açıklama sonrası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı delillere ilişkin soruşturma başlattı. 23 Aralık 2016’dan itibaren başlatılan soruşturma kapsamında , "örgüt  finansmanı bağlamında, insan gücü, silah, mühimmat, yaşam ve giyim malzemelerinin temini ile saldıkları gerçekleştirilebilmesi amacıyla, bazı şahıs ve şirketlerden 9 milyon 124 bin lira, 474 bin 900 dolar ile 50 bin Avro para alınması, kişi ve şirketlerce örgüte  yardımda bulunulmasıyla”  ilgili elde edilen delillere istinaden çağrılan 53 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 40 kişi serbest bırakıldı.

Zırhlı araçların bakım ve onarımını yapan bayi de tutuklandı

Ayrıca, Diyarbakır MİT Bölge Başkanlığı ile yürütülen çalışmalar ve 28 Kasım ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 3 örgüt mensubunun üzerinden elde edilen örgütsel dokümanların incelenmesi sonucunda  maddi yardımda bulunduğu tespit edilen ve Diyarbakır'da güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların bakım ve onarımlarının yapıldığı şirketin bayisi olan şüpheli, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet etmek" suçlamasıyla 11 Aralık 2017 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. AA

Fotoğraf: DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri