'Erdoğan, erken seçimin araştırılması talimatı verdi'

İktidarın birçok kez 'Olmayacak' açıklamasında bulunmasına rağmen siyaset kulislerinin en önemli gündemi erken seçim hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araştırma yapılmasını istediği ifade edildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kulislere dayandırdığı haberine göre, Erdoğan’ın önceki gün bir grup AK Parti kurmayıyla görüşmesinde erken seçimin partinin lehine olup olmayacağının araştırılması istendi.

Bazı parti kurmayları, erken seçimin doğru bir tercih olabileceğine ilişkin görüşlerin hızla arttığını, bunun karşılığının olup olmadığının en azından araştırılmasının doğru olacağını dile getirdiler. Habere göre ekonomideki durağan yapının, Afrin harekâtıyla toplumda oluşan havanın, AB’yle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik sürecin avantaj olabileceği, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiği savunuldu.

Tersini savunanları da dinleyen Erdoğan, rutin araştırmalara ilave olarak erken seçim konusunda da bir çalışma yapılması talimatını verdi.

Kongre sürecinin ardından, parti yönetiminin ve kabinenin yenilenmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

'Erken seçim yok, işinize bakın’

Öte yandan Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre de Erdoğan’ın,  geçen haftaki Afrika gezisi sırasında da kendisine eşlik eden bazı milletvekilleri ile erken seçim konusunu görüştüğü öğrenildi. Milletvekillerinin erken seçim iddialarını gündeme getirmesi üzerine Erdoğan’ın ‘Erken seçim diye bir şey yok. Bu konulara girmeyin. İşinize bakın’ dediği belirtildi.

Dün NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin olağan kongresinin sonbahara kalmayabileceğini söylemişti. Sunucunun erken seçim hazırlığı olup olmadığını sorması üzerine Yazıcı böyle bir durumun olmayacağını söylemişti.

Ayrıca yine dün Meclis'te basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da "Erken seçim yok. Şu şartlarda ülke menfaatine uygun bulmuyoruz" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri