Kadınların kendine en büyük kötülüğü: Makyajla uyumak

Kadınlar, siz siz olun asla yüzünüzdeki makyajı silmeden yatağa girmeyin

Bir davetten döndük, nasıl yorgunuz. Tek istediğimiz hemen uyumak. Giderken nasıl da enerjiktik oysaki. Makyajımızı yapmamız saatler almıştı değil mi? Ama gel gör ki yaparken enerjimiz bol olsa da o makyajı silmek ölümden beter. Böyle düşünmeyen kadının önünde saygıyla eğiliyorum ve eğer makyajımızı silmezsek biz mışıl mışıl uyurken yüzümüzde olanlara geçiyorum.

Rimel bakteri topluyor

Gözler, yüzümüzdeki en hassas yer. Makyajın da kendini en güzel gösterdiği yer aynı zamanda. İşte bu yüzden gözlere makyajımızı yaparken de silerken de ayrı bir özen göstermek gerek.

Rimel makyaj malzemeleri arasında en tehlikeli olanı olarak biliniyor. Çünkü çok çabuk bakteri topluyor. Bu da kirpiklerin çok kolay dökülmesi demek. Kirpik dökülmesi aslında en iyi ihtimal. Çünkü göz tümörüne varana kadar birçok göz problemi de kapınızda…

Fondöten ölümcül silaha dönüşüyor

Kuşkusuz makyajın en kusur kapatanı ve bir yandan da en kusur yaratanı, fondöten. Uzmanlara göre sürdüğümüz fondötenin yüzümüzde maksimum 6 saat kalması gerekiyor. Çünkü 6 saatten sonra fondöten ölümcül darbelerine sinsi sinsi başlıyor.

Önce havadaki her bir toz zerresini topluyor. Biz de yüzümüzü silmediğimiz zaman cildimiz mikroorganizmaların üreme merkezine dönüşüyor. Sonrası malum, gelsin sivilceler, siyah noktalar… Eğer sivilcelerden nasıl kurtulurum diye bir yazı arayışına girmek istemiyorsanız, sanırım ne yapacağınızı biliyorsunuz.

Ruj dudak kurutuyor

Bir ruj sürsek havamız değişir, hele o ruj kırmızıysa… Aslında makyajımızda en kolay temizlediğimiz kısım ruj zannederiz. Bir şeyler yiyip içtikçe ruj yavaş silinir çünkü. Ama siz dudaklarınız için gerekli makyaj temizliğini yapmadığınız sürece kalıntılar dudaklarınızı çatlatmaya ya da kurutmaya başlayacak. Belki de yaralar dökecek o kiraz dudaklarınız.

Bu yüzden dudakları temizlerken de özenli olmakta fayda var. Ayrıca dudağınızdaki ruju güzelce kendinize özgü yöntemle temizledikten sonra mutlaka nemlendirici kullanın.(Kaynak:En Son Haber)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri