Muş'ta hasta kurtarma operasyonu

Muş’un Korkut ilçesinde yolu kapalı olan iki köyde mahsur kalan hastalar, 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları ilginç görüntülere sahne oldu.

MUŞ - Korkut ilçesine bağlı Gültepe ve Çalaplı köylerinde hasta olduğu ihbarı alan 112 Acil Servisi, kar ve tipi nedeniyle yolun ulaşıma kapalı olmasından dolayı İl Özel İdaresi’ne bilgi verdi. Bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yolu uzun uğraşlar sonucu ulaşıma açtı. Bu esnada Gültepe köyündeki hastayı kurtarmaya giden ambulans köye 8 kilometre mesafede kara saplandı. Ambulansı kurtarmak isteyen ambulans sürücüsü başarılı olamayınca bayan Acil Tıp Teknisyenleri devreye girdi. İl Özel İdaresi çalışanlarıyla birlikte ambulansı ittiren bayan personel, zaman zaman ambulansın lastiğinin altına battaniye serdi. Yaklaşık yarım saat mücadele eden bayan personel başarılı olamayınca İl Özel İdaresi’ne ait iş makinesi bölgeye yönlendirildi. Ambulansa ulaşan iş makinesi ambulansı kurtarma çalışması yaparken, bayan sağlık personelleri de İl Özel İdaresine ait pikapla Gültepe köyüne hareket etti.


Köyde şiddetli mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti olan Hülya Yeray isimli genç bayana evinde ilk müdahaleyi yapan sağlık personeli, daha sonra hastayı pikapla köyünden 8 kilometre uzaklıkta bekleyen ambulansa ulaştırdı.Genç bayanın akşam saatlerinde rahatsızlandığını ifade eden Gültepe Köyü Muhtarı Mehmet Can Yasur, haber alır almaz 112 ve İl Özel İdaresi’ni aradığını belirterek; “Hastamızın şiddetli baş ağrısı ve mide bulantısı şikayeti var. Biz apandisitten korktuğumuz için ekipleri çağırdık. İki saat sonra ekipler köyümüze ulaştı ve şu an hastamızı hastaneye götürüyoruz” dedi.


Gültepe köyündeki hastanın ardından yine Korkut’a bağlı Çalaplı köyünde hasta ihbarı alan İl Özel İdaresi ekipleri, köye hareket etti. Burada kusma ve mide bulantısı şikayeti bulunan Münasıp Balkaya isimli genç kadın yakınları tarafından köyden araçla yola çıkarıldı. Yaklaşık iki kilometre ilerleyebilen araç, kar ve tipi nedeniyle fazla ilerleyemeyince ekipleri bekledi. 1 saatlik çalışmanın ardından yolda bekleyen hastaya ulaşan İl Özel İdaresi ekipleri, hastayı kuruma ait pikapla ambulansa ulaştırdı. Sağlık personellerinin yaptığı ilk kontrolde genç bayanın hamile olduğu ve karnındaki bebeğin öldüğü için anneyi zehirlediği tespit edildi. 


Ambulansla Korkut Devlet Hastanesine kaldırılan hastalardan Münasıp Balkaya, Muş Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi’ne kaldırılarak ameliyata alındı.
Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Korkut Ekip Şefi Himmet Güler, Gültepe ve Çalaplı köylerinde hasta ihbarı aldıklarını belirterek şöyle konuştu; “Biz de hemen harekete geçtik. Hastaları pikaplarımızla ambulanslara ulaştırdık ve şu an yol açma çalışmalarına devam ediyoruz.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri