Tabipler: Savaş bir halk sağlığı sorunudur

Doğu ve Güneydoğu'daki 9 Tabip Odası ve meslek örgütü, TTB üyelerinin gözaltına alınmasına gerekçe olarak gösterilen açıklamalarının arkasında olduklarını yeniledi.

Doğu ve Güneydoğu'daki 9 Tabip Odası ve meslek örgütü, TTB Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınmasına gerekçe gösterilen açıklamanın arkasında olduklarını ve tekrarladıklarını duyurdu. Tabip Odaları 'Savaş insan eliyle yaratılan en önemli halk sağlığı sorunudur" açıklamasında bulundu.

Mardin, Batman, Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Ağrı, Şanlıurfa ve Diyarbakır Tabip Odası Başkanları, Türkiye Tabipler Birliği Genel Merkezinin geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklaması sonrası yaşananlara dair yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Meslek örgütümüz TTB 24.01.2018 tarihinde Efrîn saldırısı sonrası “Savaş bir halk sağlığı sorunudur!” başlıklı bir açıklama yapmış, bu açıklama sonrasında en üst düzey devlet yetkilileri tarafından da ifade edilen bir dizi karalama, çarpıtma ve itibarsızlaştırma kampanyası sonrası bu gün yargı devreye sokularak saldırılar TTB MK konseyi üyesi 11 arkadaşımızın ev ve iş yerleri basılarak gözaltına alınmalarına kadar vardırılmıştır.

Peki ne demişti TTB:

Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır.

Savaşa hayır, barış hemen şimdi!’’ demişti.

Hekimliğin binlerce yıllık değerlerini savunmaktan başka hiçbir ifade içermeyen basın açıklaması sonrası TTB'yi hedef haline getirenler bilsinler ki yıllardır savaşın yaratığı tahribatlara en yakında tanıklık eden biz Bölge hekimleri TTB MK arkadaşlarımızın yaptığı açıklamanın arkasındayız. Ve meslek örgütümüzün sözünü  tekrarlıyoruz. Savaş insan eliyle yaratılan en önemli halk sağlığı sorunudur.

Topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak İNSAN YAŞAMINI, sağlığı, barışı, demokrasiyi, HEKİMLİK DEĞERLERİNİ, her zaman olduğu gibi bugün de, yarın da SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Hekimlik değerlerine yönelen bu saldırı ve baskılar karşısında yaşamı savunmaya  ve BARIŞ demeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri