Uçak yok hat kapalı

PEGASUS’un Diyarbakır Lefkoşa seferlerini 26 Şubattan itibaren askıya alacağını karalaştırmasının ardından DTSO Başkanı Ahmet Sayar, konuyla ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.

 Ali Abbas Yılmaz / ÖZEL 

PEGASUS’un Diyarbakır Lefkoşa seferlerini 26 Şubattan itibaren askıya alacağını karalaştırmasının ardından çeşitli girişimlerde bulunan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, konuyla ilgili gelişmeler hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Uçak temin edebilirsek hattı açmak istiyoruz

PEGASUS’’un Diyarbakır / Lefkoşa seferlerini askıya aldığı bilgisine ulaştıkları andan itibaren konuyla ilgili çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirten Sayar, PEGASUS’un CEO’su Mehmet Nane ile telefonla yaptığı görüşmenin detaylarını Tigris Haberle paylaştı. Sayar, Nane ile yaptıkları görüşmeye ilişkin şunları aktardı: “Kendileri şöyle bir gerekçe dile getiriyorlar: ‘Trabzon’da pistten çıkan uçak PEGASUS’un genel anlamdaki uçak seferlerini etkiledi ve bir boşluk yarattı. Dolayısıyla Türkiye genelindeki hatlarımıza baktık ve doluluk oranı düşük olan hatları askıya aldık. Diyarbakır/ Lefkoşa hattı PEGASUS’un diğer hatlarına nazaran doluluk oranı daha düşük olduğu için bu hattı askıya alama kararı aldık’. Dolayısıyla PEGASUS olarak sonuçta ticari bir işletme olduklarını ve bu kapsamda bir karar aldıklarını ifade ediyorlar.  Ama uçak temin etmeleri durumunda tekrardan bu hattı açmak istediklerini de ifade ettiler.”

Alternatif hava yolu şirketleri görüşebiliriz

PEGASUS’un askıya aldığı seferleri yeniden başlatmasından umut kesilirse alternatif havayolu şirketleri ile hat açma konusunu görüşebileceklerini söyledi. Sayar, “PEGASUS’un yakın zaman içerisinde seferlere yeniden başlamayacağı kanaatine varırsak, bu durum netleşirse alternatif hava yolu şirketleri ile hat açılması noktasında talebimizi iletmeyi düşünüyoruz” dedi.

 Diyarbakır / Lefkoşa seferlerinin askıya alınmaması konusunda gerek Diyarbakır Milletvekilleri, gerek Valilik, gerekse de PEGASUS yetkilileri ile çeşitli temaslarda bulunan Sayar, özel havayolu şirketi PEGASUS’un seferleri “askıya alma” gerekçesi ve yeniden seferlerin başlamasına ilişkin temennilerini paylaştı.

PEGASUS’un doluluk oranı en düşük seferlerinden biri Diyarbakır/ Lefkoşa

PEGASUS’’un Diyarbakır / Lefkoşa seferlerini askıya aldığı bilgisine ulaştıkları andan itibaren konuyla ilgili çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirten Sayar, “Bu çerçevede Diyarbakır vekillerine konuyu ilettik. Yine, bu işle tamamen yetkili olan PEGASUS’un CEO’su Mehmet Nane ile telefonla görüştük. Söz konusu seferleri askıya alma kararının gerek kentimizde bu hattı kullanan vatandaşların gerekse de özelde öğrencilerimizin üzüntüyle karşıladığını ve seferlerin doluluk oranının ise gün geçtikçe arttığını ifade ettik. Bu kapsamda hattın iptal edilmememsi talebimizi kendilerine ilettik. Ayrıca il Valimizin talimatıyla Vali Yardımcımız Hacı Hasan Gökpınar da kendileriyle görüşmüştü. Şimdi kendileri şöyle bir gerekçe dile getiriyorlar: ‘Trabzon’da pistten çıkan uçak PEGASUS’un genel anlamdaki uçak seferlerini etkiledi ve bir boşluk yarattı. Dolayısıyla Türkiye genelindeki hatlarımıza baktık ve doluluk oranı düşük olan hatları askıya aldık. Diyarbakır/ Lefkoşa hattı PEGASUS’un diğer hatlarına nazaran doluluk oranı daha düşük olduğu için bu hattı askıya alama kararı aldık’. Dolayısıyla PEGASUS olarak sonuçta ticari bir işletme olduklarını ve bu kapsamda bir karar aldıklarını ifade ediyorlar.  Ama uçak temin etmeleri durumunda tekrardan bu hattı açmak istediklerini de ifade ettiler. Bununla ilgili de herhangi bir süre belirtmediler ama uçak gelmesi durumunda en kısa zamanda seferleri tekrardan başlatmak istediklerini belirttiler” diye konuştu.

Başka havayolu şirketleriyle görüşebiliriz

PEGASUS’un Diyarbakır / Lefkoşa seferi dışında askıya alınan sefer olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade eden Sayar, PEGASUS’un seferlere yeniden başlama tarihi gecikirse başka özel hava yolu şirketleri ile görüşebileceklerini söyledi. Sayar, şöyle konuştu: “Bu konuda bir sonuç alamamamız durumunda bu hatta başka hava yolu şirketlerinin hat açması noktasında da girişimlerde bulunmayı düşünüyoruz ama şimdi değil. PEGASUS’un yakın zaman içerisinde seferlere yeniden başlamayacağı kanaatine varırsak, bu durum netleşirse alternatif hava yolu şirketleri ile hat açılması noktasında talebimizi iletmeyi düşünüyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri