Sevgi eli 10 bin çocuğa dokundu

Sevgi eli 10 bin çocuğa dokundu
İzmir'de tasarruf ve dayanışma amaçlı yaptıkları "Altın Günü"nü bırakan 8 kadın, birikimleriyle Siirt'te yardıma muhtaç 10 bin çocuğu sevindirdi."Altın Günü" yerine "İzmir'den Siirt'e Gönül Köprüsü" kuran kadınlar, bu çalışmalarına 5 yıl önce öğrencilere

Siirt'te iki ana okulun donatılmasını ve iki sınıfın açılmasını sağlayan kadınların girişimi çevrelerinde takdir topladı.

- Topladıkları harçlıkları çocuklara harcadılar

Siirt'teki çocuklar için çalışma başlatan Mine Kapı,  kent genelinde şu ana kadar 10 bin çocukla temas sağlayıp çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi.Eşlerinden aldıkları harçlıkları oluşturdukları gönül köprüsüyle bölgedeki çocuklar için harcadıklarını ifade eden Kapı, şöyle dedi:

"Biz 8 ev hanımı arkadaş olarak bir araya geldik. 6 yıl önce bayanlar olarak altın veya para günü yerine ülkemizin geri kalmış bölgelerindeki çocuklara el uzatıp yardımcı olmak için gönül köprüsünün temellerini atmaya başladık. İzmir'deki yoksul çocuklara gece 03.00'te de yardım ulaştırılabilir. Ama bölgede terör korkusundan kimse gelip çocukların elini tutamıyor. Bizde bu gönül köprüsü üzerinden hızla yürümeye ve 'daha neler yapabiliriz' diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bu ülke hepimizin, doğu ve batısı olmadığı gibi 81 ilin kardeş olduğunu savunuyoruz" diyen Kapı, şöyle devam etti:

"Biz hiçbir etnik köken, dil din ayrımı yapmaksızın bu ülke topraklarında herkesin eşit ve kardeş olduğunu savunuyoruz. Gönül köprümüz sadece İzmir'den Siirt'e değil tüm yurda olan bir köprüdür. Şu an daha çok yaşanan kötü hadiselerden ötürü geri kalmış bölgelere öncelikli olarak faaliyetlerimizi yapıyoruz. Tamamen bireysel olarak yürüttüğümüz faaliyetlerimizi 6 yıldır hiçbir sivil toplum kuruluşu veya siyasi görüşe değil tamamen kendi çabamızla gerçekleştiriyoruz. Her sağduyulu insanın bize katılmasını ve çözüm süreciyle birlikte bölgede bizim gibi inisiyatiflerin artmasını bekliyoruz. Bununla birlikte doğu batı kardeşliği pekiştirilmelidir."(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.