Sevgilisini vuran kadın polis tutuklandı

Sevgilisini vuran kadın polis tutuklandı
Diyarbakır’da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu eğitim bürosunda görevli kadın polis memuru 31 yaşındaki Mukaddes Y.K., bir şirkette çalışan sevgilisi 34 yaşındaki Osman Yelfe'yi 'öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

İlyas AKENGİN

Olay, Merkez Kayapınar İlçesi'nde geçen 9 Şubat'ta kadın polisin evinde meydana geldi. Çenesinden tabanca ile vurularak ağır yaralanan Osman Yelfe, hastaneye kaldırılırken, onunla birlikte gelen kadın polis Mukaddes Y.K. yaralının erkek arkadaşı olduğunu ve kendi evinde intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine kadın polisin evine giden Cinayet Bürosu ekipleri evde yaptıkları aramada 3 boş kovan bulunca Mukaddes Y.K'yı gözaltına aldı. O.Y. ile 2010 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalıştığı zaman tanıştığını belirten Mukaddes Y.K., daha sonra görüşmeye başladıklarını ve 2011 yılında kendisini ailesinden istemeye geleceği halde, ailevi sorunlar nedeniyle bunun gerçekleşmediğini anlatarak, şöyle dedi:

"2013 yılında Diyarbakır'a atandım. Osman Yelfe'nin telefon faturalarını ben ödüyordum. Olaydan bir ay önce telefon ayrıntısına baktığım zaman dikkatimi çeken bir numara ile mesajlaştığını gördüm. Telefonu aradığımda Osman Yelfe'nin akrabası olan bir kadınla görüştüğünü öğrendim. Osman'ı arayıp, bu durumu sorduğumda doğruladı. Osman Yelfe'nin ablası da sık sık arayarak aldatma olaylarının olabileceğini, önemsememem gerektiğini söylüyordu. Osman'a soğuk davranmaya başladım. Ayrılacağımı söyleyince ona son bir şans vermemi istedi."

Olaydan bir gün önce Osman Yelfe'nin Şırnak'tan Diyarbakır'a hasta ziyaretine geldiğini ve kalacak yeri olmadığı için kendi evinde kalmak istediğini söylediğini belirterek, "Sabah birlikte hastaneye gidip beni amcaları ile tanıştıracağını söyledi. Geceyi benim evimde geçirdik ve herhangi bir tartışmamız olmadı. Gece annesi arayarak ne zaman beni istemeye gelebileceklerini sordu. Osman Yelfe sabah kontörü olmadığını belirterek benim telefonumla aradığı birisini aradı. Telefonu elinden alarak konuştuğu kadına hayatımızdan çıkmalarını söyledim. Kadın bana, ben de ona küfür ettim. Daha sonra ailesi ile bazı telefon görüşmeleri yaptım. Sinirimden ağlayarak yere diz çöktüm. Osman, "Haklısın. Evli bir kadınla ilişki yaşadım' diyerek beni öpmek istedi. Ben de kendisini iterek, gitmesini istedim. Ayrılmak istediğimi söyleyince oturma odasına giderek oturdu. Bulaşıkları toplamaya başladığım sırada 1 el silah sesi duydum. Osman Yelfe'nin bir gözünün dışarıya çıkmış, kanlar içerisinde yere düştüğünü gördüm. Koşarak komşudan yardım istemeye gittim. Olay sırasında bir el silah sesi duydum. Evde bulunan diğer boş kovanlar önceki zamanlarda silahımı temizlerken yanlışlıkla ateşlenmesi nedeniyle kalmış. Osman Yelfe, beni öpmeye geldiğinde ben onu ittim. Vücudundaki çizikler bundan olmuş olabilir."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılan şüpheli polis memuru Mukaddes Y.K., tutuklama istemiyle 3ü'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Kadın polis, suçlamaları kabul etmezken, silahının çantasında olduğunu ve erkek arkadaşının bu silahla intihara teşebbüs ettiğini söylemesine rağmen tutuklandı.

Tedavi gördüğü hastanede uyandıktan sonra el yazısı ile ifade veren Osman Yelfe ise Mukaddes Y.K. ile 6-7 yıl önce internette tanıştıklarını olay tarihinde televizyon izlediğini, kız arkadaşı ile hasta ziyaretine gitmeyi hazırlandıklarını, olayın nasıl olduğunu hatırlamadığını söyledi. Olayla ilgili şüpheli ve mağdurdan alınan parmak izleri incelemesi de Kriminal Polis laborutavarına gönderildi. İncelemede şüpheli Mukaddes Y.K. ve mağdur Osman Yelfe'nin ellerinde barut artığına rastlanmadı. Soruşturmayı genişleten savcılık, olayda 3'ncü kişi olabileceği olasılığını araştırmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.