Sevilay surlardan atıldığıyla kaldı

Sevilay surlardan atıldığıyla kaldı
9 yaşındaki kızı Diyarbakır'da surlardan iterek ölümüne yol açan ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Enver Tulay'a iki farklı rapor verildi.

Dilek SEZER

1 Mahkeme sanığı önce müebbetle cezalandırdı, ardından hastaneye yatırılmasına karar verdi

Diyarbakır'da geçen yıl arkadaşlarıyla tarihi surların üzerinde dolaşırken Enver Tulay tarafından aşağı atılarak öldürülen Sevilay Sülüntay (19) cinayetiyle ilgili mahkeme gerekçeli kararını tamamladı. Enver Tulay'ı müebbet hapisle cezalandırıp, hakkında indirim uygulamayan mahkeme, gerekçeli kararda Tulay'ın ifadesine de yer verdi. Elazığ Ruh Hastalıkları Hastanesi'nde 3 ay tedavi gördüğünü söyleyen Enver Tulay uyuşturucu kullandığını itiraf ederek, "Olay günü esrar içmiştim. Sonra polisler gelip beni yakaladı" dedi. Genç kızın arkadaşı Yonca Tekiner ise ifadesinde, "Sevilay ile surların üzerinde fotoğraf çektirdik. Enver Tulay yanımızdan geçti. Yüzümüze bakmıyordu. Aramızda bir kişinin geçebileceği kadar boşluk vardı. Ama o aniden bizi itti, ben savruldum, Sevilay aşağıya düştü" dedi. Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Tulay'a "Akli dengesinin yerinde olmadığı" yönünde rapor verildi. Ancak bu raporu yeterli bulmayan mahkeme, sanığı İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'na sevk etti. Buradan alınan raporda ise Tulay'ın cezai sorumluluğunun tam olduğu bildirildi.

İFADELERİ DE FARKLI

Mahkeme heyeti ikinci rapor üzerine "kasten adam öldürmekten" müebbet hapisle cezalandırdığı sanığın yakalandıktan sonra verdiği ilk ifadesinde surlarda gezdiğini kabul ettiğini, ancak duruşmalarda o gün surlara hiç çıkmadığını belirterek suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiğinin altını çizdi. Mahkeme, akıl sağlığı nedeniyle tutuksuz yargılanan sanığın yakalanmasını ve yaşına, yerleşim yerine, sağlık durumuna uygun bir sağlık kuruluşunda tedavi altına alınmasını kararlaştırdı. Sanığın tedavi sürecince denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulmasını, sağlık durumunun takip edilerek, 3'er aylık dönemler halinde mahkemeye rapor sunulup, sanığa rehberlik edebilmesi için bir uzman atanmasını ve denetimli serbestliğin 1 yıl süreyle devam ettirilmesi karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.