Şeyh Said tartışmasına HÜDA PAR da katıldı

Şeyh Said tartışmasına HÜDA PAR da katıldı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Şeyh Said’e hakaret etmesi ile ilgili tartışmalara HÜDAPAR da katıldı. Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, Özdağ’a cevap verdi.

TİGRİS HABER - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Şeyh Said’e hakaret etmesi ile ilgili tartışmalara HÜDA PAR da katıldı. Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, Özdağ’a cevap verdi. AK Partili Kürt siyasetçiler ile HDP ve diğer Kürt partilerinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Diyarbakırlı Avukat Sıtkı Zilan’ın sosyal medya paylaşımına cevap veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstiklal Mahkemesi kararıyla 1925’te idam edilen Şeyh Said’e hakaret etmişti. Şeyh Said Derneği ile Diyarbakır Barosu dün Ümit Özdağ hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bu kez baroyu hedef gösterdi

Suç duyurusu haberini sosyal medya hesabından alıntılayan Ümit Özdağ, “Şeyh Sait’e it dediğim için suç duyurusunda bulunmuşlar. Adamlarına ‘kadın, erkek, çocuk her Türk’ü öldürün’ emrini veren Sait adlı isyancıya İT demek iltifattır. Diyarbakır Bürosu Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanlarının elindedir” diyerek, bu kez Diyarbakır Barosu’nu hedef gösterdi.

Özdil'de hedef gösterdi

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Sözcü Gazetesi’nin yazarı Yılmaz Özdil de, “Bu ülkede hukuk olsaydı Şeyh Said Derneği diye bir dernek olmazdı…” mesajı ile Diyarbakır’da bulunan Şeyh Said Derneği’ni hedef gösterdi.

HÜDA PAR’dan açıklama

Özdağ’ın mesajının ardından, binlerce sosyal medya kullanıcısı hem Diyarbakır Barosu’na hem de, Şeyh Said’e destek mesajları attı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapıcıoğlu, “Güneş balçıkla sıvanmaz! Şeyh Said hem arif hem mücahit hem kâmil bir mürşid hem şehid hem ilmiyle amil bir alimdir. Bu yüzden şahadetinden bir asır sonra bile İslam'a ve insanlığa düşman olanları rahatsız etmeye devam etmektedir. #ŞeyhSaidOnurumuzdur” ifadelerini kullandı.

Kürt partiler sessiz

Ümit Özdağ’ın hakaretine karşı şuana kadar herhangi bir siyasi partiden açıklama yapılmadı. AK Partili Kürt siyasetçilerin, HDP ve diğer Kürt partilerinin sessizliği tepkiye neden oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum