'Seyrantepe davası' ertelendi

'Seyrantepe davası' ertelendi
Seyrantepe semtinde polis servis aracına yönelik gerçekleştirilen saldırı sonucunda haklarında soruşturma açılan 5'i tutuklu 15 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Seyrantepe semtinde polisleri taşıyan servis aracına yönelik 8 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen saldırı sonucunda 5 polis yaşamını yitirirken, 25 polis de yaralanmıştı. Saldırı sonunda 5'i tutuklu 15 kişi hakkında açılan ve kamuoyunda "Seyrantepe saldırısı" olarak da bilinen olayla ilgili davanın duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuklu sanıklardan Halis Yildeniz, Ramazan Benice ve Ali Nergiz duruşmada hazır edilirken, müdafi avukatlar duruşmada hazır bulundu. Çok sayıda tutuklu yakını da duruşmayı izledi. Duruşmada söz alan müdafi avukatlar, duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep ederken, iddia makamı önceki mütalaasını tekrarladı. Savcı, tutuklu sanıklar Murat Yildeniz, Neytullah Bayram, Halis Yildeniz, Ali Nergiz ve Ramazan Benice hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", 5 kamu görevlisini "kasten öldürme" ve 25 kamu görevlisini de "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından 31'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.


Savcı, eylemi yaptığı ileri sürülen firari sanık PKK'li Mehmet Şah Yildeniz'in yakınları olan diğer 8 sanık için ise "Yasadışı örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 10'ar yıl hapis cezası istemini yineledi.

Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, müdafi avukatların talebini dikkate alarak duruşmayı 12 Kasım tarihine erteledi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.