SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılması uygulamasında son gün uyarısı!

SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılması uygulamasında son gün uyarısı!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılması uygulamasında son ödeme tarihinin yarın olduğunu söyledi.

 

Merttir, yaptığı açıklamada, kurumun alacaklarının tahsilatında bankaların SGK tahsilat sistemleriyle iletişiminde, aşırı yüklenme ve yoğunluk sebebiyle sıkıntılar ve sistem arızaları yaşandığını, bu nedenle ödeme süresi 31 Ağustos 2018 tarihinde dolan prim tahsilatlarında aksaklık yaşandığını anımsattı.

Bilgi işlem sisteminin hizmet dışı kalması sonucu belge ve bilginin öngörülen sürede SGK'ya gönderilememesi ve primlerin ödenmemesi durumunda, sorunun giderildiği tarihi takip eden 5'nci iş gününün sonuna kadar ödeme yapılabileceğini kaydeden Merttir, "Kanun kapsamında işveren ve sigortalılarımızın mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme tarihi 31 Ağustos 2018 olan prim ve diğer tüm kurumu alacaklarının ödeme süresi bir süre önce 7 Eylül 2018 tarihine kadar uzatıldı. SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılması uygulamasında son ödeme tarihi yarın sona eriyor." dedi.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.