Sıcak, mesire alanlarına akın ettiriyor

Sıcak, mesire alanlarına akın ettiriyor
Batman'ın Sason ilçesinde bunaltıcı sıcaklıktan kaçan vatandaşlar, serinlemek ve dinlenmek için Sevek mesire alanına akın ediyor.

TİGRİS HABER - Vatandaşlar, bunaltıcı sıcaklardan korunmak için çareyi serin yerlere gitmekte buluyor. Özelikle soğuk su kaynaklarının bulunduğu ve tarihi çınar ağaçlarının dibinde hoş vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, Sason ilçesinde bulunan Sevek mesire alanında piknik yaparak halaylar çekip hoş vakit geçiriyor.

Mesire alanına gelerek hoş vakit geçirdiklerini belirten vatandaşlardan Eyyüp Kaya, "Batman’da sıcaklık 45 dereceyi aştığı için bizler de serinlemek için daha serin olan Sason ilçesinde bulunan Sevek mesire alanına geldik. Batman’da dayanılmaz bir sıcaklık var. Burası gayet serin. Sabah geldik, burada kahvaltımızı yaptık. Oyunlar oynadık, mangalımızı yakarak, öğle yemeğimizi de yedik. Akşama kadar burada kalıp sonra evimize döneceğiz" dedi.

Vatandaşlardan Tuğba Demir de Sevek mesire alanının çok serin olduğu için arkadaşlarıyla birlikte geldiklerini ve hoş vakit geçirdiklerini söyledi.

Hava sıcaklığının Batman'da 45 dereceyi aştığı halde mesire alanında hissedilir sıcaklığın 30 derece civarında olduğunu belirten vatandaşlardan Tacettin Durmuş, “Arkadaşlarım ile birlikte buraya geldim. Çok güzel bir havası var. Batman'ın 45 dereceyi aştığı bu saatlerde burası 30 derecedir. Çok serin ve tarihi çınar ağaçları var. Biz çok beğendik herkesi buraya davet ediyoruz” diye konuştu.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.