Sıcaklar sokak köpeklerini de etkiledi

Sıcaklar sokak köpeklerini de etkiledi
SİİRT’te hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, insanlar gibi küçük ve büyük baş hayvanları da etkilemeye başladı.

Termometrenin 40 ile 42 dereceyi gösterdiği Siirt şehir merkezinde bunaltan sıcaklardan kaçan vatandaşlar serin yerlere akın ederken, sokak köpeklerin de serinlemek için terk edilmiş evlerin alt katlarını tercih ettikleri görüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Siirt İl Müdürlüğü binasının yan tarafında bulunan ve yıllardan beri atıl durumda olan ve güneş az gördüğü için serin olan yıkık inşaat alanı bu aralar köpeklerin serinleme ve dinlenme alanı haline geldi. Sıcaklardan bunaldıkları için serin yerleri tercih eden köpeklere acıdıklarını belirten mahalle sakinleri, köpeklere su ve yemek verdiklerini ancak sayılarının gün geçtikçe arttığından dolayı endişe duyduklarını söyledi. Özellikle yavru köpeklerin atıl durumda olan evde yaşadığını çocuklar ve gençler tarafından şiddete maruz kaldıklarını belirten mahalle sakinlerinden Nail İsmet Demir, “Durumu yetkililere bildirdik. Burası şehir merkezinin göbeği olduğu için bu yıkık bina alanının sokak köpeklerinin mekanı olmasını istemiyoruz. Bu da küçük yaştaki çocuklara büyük tehlike arz ediyor. Aç ve susuz olan köpekler saldırgan olabilir ve birilerin canını yakabilir” dedi.

Bu arada, artan bunaltıcı havaya karşı gençler hafta sonunu, şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Botan ve Kezer Çayı'nda geçirdi. Vatandaşlar, serinleme pahasına rağmen azgın sura girdi. (iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.