Şiddete karşı dans!

Şiddete karşı dans!
Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl bir proje kapsamında başlayan dansla terapi eğitimleri sürüyor. Bu dansa katılanlar sözle değil, beden hareketleriyle tedavi oluyor.

Tigris Haber- Diyarbakır’daki Tango Med Dans ve Spor Derneği tarafından hayata geçirilen dansla terapi projesi, bölgede şiddet sonucu travma yaşayanlara yönelik bir çalışma. Amaç travmayla dans yoluyla baş etme. Dernek bu amaçla dünyaca ünlü İtalyan Yaratıcı Hareket ve Dans Terapistleri Tiziana Giansante ve Marcia Plevin ile anlaştı. İlk önce Giansante kente gelerek eğitimlere başladı. Geçtiğimiz yıl başlayan proje devam ediyor.

dans-terapi-(3)-k.jpeg

Eğitimlere katılanlar travma yaşayanlar değil, onlara terapi yapacak uzmanlar. Yapılan eğitimlerin sonunda dansın terapideki önemi anlatılıyor.

dans-terapi-(4).jpeg

Türkiye’de daha önce sadece Bilgi Üniversite’nde düzenlenen bu etkinliğin ikincisi Diyarbakır’da düzenleniyor. Katılımcılara Yaratıcı Hareket ve Dans Terapisti sertifikası verilecek. Böylece Diyarbakır, herhangi bir olaydan sonra travma yaşayanlara, dansla, destek olabilecek bir kadroya sahip olacak.

dans-terapi-(1)-k.jpeg

(Haber: Harun AYTULUN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.