Sıfırın altında 25 derecede yamaç paraşütü keyfi

Sıfırın altında 25 derecede yamaç paraşütü keyfi
Profesyonel pilotlar tarafından sıfırın altında 25 derecede, sarıçam ormanları üzerinde gerçekleştirilen uçuş nefes kesti.

Pilotlardan Akın: "Cıbıltepe Kayak Merkezi üzerinde ilk kez yamaç paraşütü gerçekleştirdik. Gerçekten hava çok soğuktu. Hatta kameralar havada donmuş, çekim yapamadık"

KARS - Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, profesyonel pilotlar tarafından, sıfırın altında 25 derecede ilk kez yamaç paraşütü yapıldı. Kristal kar, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle gözde kayak merkezlerinden biri olan Cıbıltepe, kayak, snowboard ve kızağın yanı sıra ilk kez yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yaptı. Muğla, Fethiye, Ölüdeniz gibi önemli turizm merkezlerinde yamaç paraşütüyle uçuşlar gerçekleştiren profesyonel pilotlar Medeni Akın ve Yavuz Aslan, bir turizm şirketinin daveti üzerine Sarıkamış'a geldi. Cıbıltepe'nin 2 bin 634 rakımlı zirvesinde, hava sıcaklığının sıfırın altında 25 derece olmasına rağmen iki kez uçuş denemesi yapan pilotlar, üçüncü denemede havalanabildi.

Sarıçam ormanları üzerinden 2 bin 500 metre uçan Akın ve Aslan, aşırı soğuk ve ters esen rüzgar nedeniyle zorlu bir uçuş gerçekleştirdi.

Pilotlardan Akın, yaptığı açıklamada, kış şartlarında sıfırın altında 25 derecede ve rüzgarı tam karşıdan almayan bir bölgede uçuş yapmanın zor olduğunu söyledi.

Genelde yazın uçuş yaptıklarını anlatan Akın, "Daha önce yaz mevsiminde Sarıkamış'taki Hamamlı köyünde bir uçuş yapmıştık ancak ilk kez kış mevsiminde bir uçuş gerçekleştirdik. Uçuşumuzu zor şartlarda yaptık ama çok zevkli geçti" dedi.

Soğuk havada kamera dondu

Soğuk havadan etkilendiklerini vurgulayan Akın, şunları kaydetti: "Cıbıltepe Kayak Merkezi üzerinde ilk kez yamaç paraşütü gerçekleştirdik. Gerçekten hava çok soğuktu. Eksi 25 derecede, yüzümü hissedemeyecek noktaya geldim. Hatta kameralar havada donmuş çekim yapamadık. Her şeye rağmen uçuş çok güzeldi. Özellikle beyaza bürünmüş çam ağaçları ve inanılmaz doğanın üzerinden uçuş yapmak bizim için inanılmaz keyifliydi. Tekrar gelip buradan uçuşlar gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

Akın, söz konusu şartlarda her yamaç paraşütçünün uçamayacağını ifade ederek, yamaç paraşütünde p5 seviyesinde olan pilotların uçuş yapabileceğini vurguladı.

parasut-1.jpg

parasut-2.jpg

parasut-3.jpg

parasut-4.jpg

parasut.jpg

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.