Siirt Belediye’si soma’da ölenler için siyah pankart astı

Siirt Belediye’si soma’da ölenler için siyah pankart astı
Siirt Belediyesi, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciada ölen maden işçileri için belediye binasına dev pankart astı. Başkan Bakırhan, her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

SİİRT - Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Soma’da kömür ocağında meydana gelen patlamada 200’ü aşkın madencinin yaşamını yitirmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bakırhan, “Soma'daki acıyı yürekten paylaşıyor, emekçilerin acısı acımızdır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yarılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, dünyadaki madenci ölümlerinde birinci sırada olan yerini kuruyor. Maalesef yüzlerce insanımızın tekrar yaşamlarını yitirmemesine neden oldu. Biz bu konuda hükümetin daha duyarlı olması gerekir. Madencilerinden daha insanı koşullarda çalışma imkanını yasalar ve alınacak güvenlik önlemleri sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu katliamı Siirt halkı olarak lanetliyoruz. Bundan sonra bu ülkede madencilerin, kadınların, gençlerin, insanların hak hukukları için çalışan yoksulların, emekçilerin, hakları için direnen ve hakları için taleplerini demokratik yollarla dile getiren insanların bir daha ölmemesini umut ediyoruz” dedi.
Belediye binasına siyah pankart ve pankartın asılı olduğu yere 201 adet karanfil bırakılırken, 15 Mayıs Kürt dili bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında yarın Kızlar Tepesi Amfi tiyatrosunda düzenlenecek olan şöleninde iptal edildiği belirtildi.(İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.