Siirt, Bingöl, Batman ve Diyarbakır'da seçim çalışmaları

Siirt, Bingöl, Batman ve Diyarbakır'da seçim çalışmaları
Seçim çalışmalarını hızlandıran BDP'li belediye eş başkan adayları, Bingöl, Van Kayapınar ve Siirt'te çalışmalarını sürdürüyor. Kozluk ta ise belediye eş başkan adaylarının tanıtımı yapıldı.

BİNGÖL 

BDP Bingöl belediye eş başkan adayları Dr. İlhan Çakabay ve Zarife Karasungur, BDP il yöneticilerinden oluşan bir heyet ile birlikte esnaf ve kentteki kurumları ziyaret etti. Heyet Genç Caddesi ve Hastane Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret ettikten sonra Bingöl Emniyet müdürlüğünü ziyaret etti. Emniyet müdürü ile konuşan Dr. İlhan Çakabay, "Bu kentin hizmeti, huzuru ve barışı sizlerin bizlerinde ortak endişesidir diye düşünüyorum. İnşallah bizlerde bu yönetime geldiğimiz zaman bir çok sorunu birlikte çözeceğiz. Bizlerin parti olarak hiç kimseye ayrımcı yaklaşma gibi bir tarzımız yoktur. dedi. Konuşmadan sonra heyet emniyetten ayrılarak ziyaretlerine devam etti.

KOZLUK 

BDP Kozluk Belediye Eş Başkan adayları Rahşan Çarboğa ve M. Reşit Haşimi için aday tanıtım toplantısı yapıldı. Kozluk Belediye Konferans Salon'unda yapılan toplantıya BDP Batman Milletvelilli Ayla Akat Ata, DÖKH bileşenleri, BDP Batman ve Kozluk Gençlik Meclisi aktivistleri, STK temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Konuşan belediye eş başkan adayı Rahşan Çarboğa, "2014 yılı bizim için çok önemlidir. Bizim önümüzde çok büyük bir kapı vardır. Bu özgürlük kapısın açmalıyız. Bu mücadele tarihinde en çok kadınlar ve gençler direniş ve emek göstermiş. 2014 yılı seçimi en büyük devrim hamlesi olacaktır" dedi. 

KAYAPINAR

Seçim atmosferinin ve heyacanın gün geçtikçe yükseldiği Diyarbakır'da BDP ilk seçim bürosunun açılışının kitlesel bir şekilde gerçekleştirdi. açılışta ilk konuşan BDP Kayapınar İlçe Başkanı Davut Keser, geçmiş dönemlerden daha yoğun bir şekilde çalışarak başarıyı bir kat daha artıracaklarını söyledi. Ardından konuşan Kayapınar Belediye Eş Başkan adayı Fatma Arşimet ise, Rojava'da Cizirê kantonunda ilan edilen özerkliği selamlayarak, seçimlerden çıkacak sonuçla ilan edilen özerkliği taçlandıracaklarını belirtti.

SİİRT 

BDP Siirt Belediye Eş Başkan adayı Tuncer Bakırhan, beraberindekiler kentte kurulan taziyeleri ziyaret etti. Bakırhan ile BDP il yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri dün intihar ettiği iddia edilen Fahriye Dündar için Koperatif, geçtiğimiz günlerde ise yaşamını yitiren Süleyman Ekinci için Yeni ve Sabri Yılmaz için Karakol mahallelerinde kuruluna taziyeleri ziyaret etti.

VAN

Van’ın merkez ilçesi Tuşba’da BDP’den belediye eş başkan adayı gösterilen Öner Yiğit ve Hatice Günel, BDP ilçe eş başkanları Timur Soyyiğit ve Zelal Işık ve ilçe yöneticileri ile birlikte İstasyon Mahallesi’nde bulunan Perşembe pazarı esnafını ziyaret etti. Perşembe pazarı esnafı ile selamlaşan belediye eş başkan adayları esnaf ile sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Pazar esnafı ve alışveriş yapan halk tarafından sevgiyle karşılanan eş başkan adayları, esnaftan seçim için destek istedi. Adaylar buradan Abdurrahman Gazi Mahallesi Yeşil Cami taziye evine geçerek, taziye ziyaretinde bulundu.

bdp-2-002.jpg

bdp-3-001.jpg

bdp-4.jpg

bdp-5.jpg

bdp-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.