Siirt emniyetinden değerlendirme toplantısı

Siirt emniyetinden değerlendirme toplantısı
Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan’ın katılımıyla polisevinde düzenlenen basın toplantısında 2013 yılı ile 2014 yılının ilk 4 ayında Siirt’te alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

SİİRT - Emniyet birim amirlerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt’in barış ve hoşgörü kenti olduğunu, halkın huzur ve güvenliğinden sorumlu emniyet birimlerinin aldığı tedbirlerle kentte huzurun sağlandığını ifade etti. Vali Aydın, asayiş başta olmak üzere, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından alınan tedbirlerin suç oranını düşürdüğünü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bünyesinde yapılan sosyal faaliyetlerle çocuk ve gençlerin topluma kazandırılarak halk ile polis arasında ki güvenin de sağlandığını söyledi. Siirt'e 3 ay önce atanan İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ise, başta hırsızlık olayları olmak üzere teşkilat olarak çeşitli tedbirler aldıklarını, vatandaşların da bu konuda gerekli tedbirleri alarak polise destek çıkması çağrısında bulundu.

Toplantıda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda, terör faaliyetleri yerini, yürütülen sosyal ve kültürel çalışmalara yer verirken, son dönemde özellikle taş atan çocukların topluma kazandırılması için Siirt Akademi bünyesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile birlikte yürütülen sosyal destekli projeler anlatıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda ise, 2014 yılı ilk dört ayında Siirt İl Merkezinde 853 olayın meydana geldiği, bu olayların yüzde 72’si olan 615 olayın aydınlatıldığı belirtildi. Ayrıca, şehir merkezinde meydana gelen 197’si hırsızlık olayının yüzde 33’ününün aydınlatıldığı, 45’i açıktan hırsızlık olayının yüzde 20’sinin, 59 evde hırsızlık olayının yüzde 27’sinin, 62 iş yerinde ve kurumdan hırsızlık olayının da yüzde 50’sinin aydınlatıldığı belirtildi.
Siirt Emniyetinin teknolojiyi yakından takip ettiği belirtilen açıklamada, Siirt merkezinde 27 adet hareketli, 3 adet sabit olmak üzere 30 adet izleme sistemi kamera ve 3 adet plaka tanıtım sistemi bulunduğu kaydedildi. 26 Eylül 2013 tarihinde yapılan ihale ile 111 noktada 217 kameradan oluşan şehir izleme sistemi ve 7 noktada 16 şeritten oluşan plaka tanıma sisteminin faaliyete gireceğini belirtildi.
Siirt’te faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı toplantı, soru cevap ile sona erdi.(İha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.