Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğünden "sıcak hava" uyarısı

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğünden "sıcak hava" uyarısı
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, kentte artan sıcaklıklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

 

 

Ömür, gazetecilere yaptığı açıklamada, termometrelerin 43 dereceyi gösterdiğinden dolayı vatandaşları uyardıklarını söyledi.

Sıcaklığın artmasıyla birlikte bazı sağlık sorunlarının da oluşabileceğini belirten Ömür, şöyle konuştu:

"Artan sıcaklıklar ve nem oranının yükselmesi vücuttaki ısı regülasyonuna neden olabilecektir. Yeterince terleme olmaması durumunda vücudumuzda çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Özellikle 4 yaşından küçük çocuklar, 65 yaş üstü vatandaşlarımız, kronik hastalığı olanlar bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü yaşlılar, 4 yaş altı çocuklarımız, kalp, damar, şeker hastalığı olanlar sıcak havalardan korunmalıdır."

Gündüz 10.00 ile 16.00 saatleri arasında, güneşin en yoğun olduğu saatlerde vatandaşların dışarı çıkmamaları gerektiğine vurgu yapan Ömür, dışarı çıkıldığında ise önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Ömür, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle güneş koruyucu kremler, şapkalar ve serin beyaz renkli elbiseleri tavsiye edebiliriz. Mutlaka sıvı almaları gerektiğine dikkat etmelerinde fayda vardır. En az 2 buçuk 3 litre günlük su tüketiminde fayda vardır. Spor yapacakların, açık alanda çalışacakların mutlaka her iki saatte bir sıvı almalarında fayda vardır. Vatandaşların ağır yemeklerden kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Gazlı içecekler yerine ayran, meyve suyu gibi içecekleri tavsiye ediyoruz." (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.