Siirt ürünleri tanıtım çalışmaları

Siirt ürünleri tanıtım çalışmaları
- Siirt fıstığı ve Pervari balının tanıtımı amacıyla yurt dışına numuneleri gönderildi

SİİRT  - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Yatırım Destek Ofisi (YDO) tarafından Siirt fıstığı ve Pervari balının tanıtımı amacıyla yurt dışına numunelerin gönderildiği bildirildi.

Siirt YDO Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, yaptığı açıklamada, Siirt'in tanıtımında aktif bir rol üstlendiklerini, bu amaçla Siirt ürünlerinin uluslararası pazarlara açılabilmesi için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını söyledi.Siirt fıstığı ve Pervari balı numunelerinin bazı ülkelere gönderildiğini ifade eden Mergen, "Siirt'in turizm alt yapısını iyileştirme çalışmalarıyla beraber kentimizin meşhur ürünlerinin uluslararası piyasada tanınması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siirt Fıstık Üreticileri Birliği ile Bal Üreticileri Birliği'nin desteğiyle Çin, Japonya ve Güney Kore'de 5 kurum ve kuruluşa Siirt fıstığı ve Pervari balı numuneleri gönderdik" dedi.

Çin'deki bir kuruluştan fıstık için ön sipariş aldıklarını belirten Mergen, şunları kaydetti:

"Fıstık fiyatlarının dünyadaki emsallerine oranla daha yüksek olması ve arzu edilen özellik ve ebatta üretimin yapılmaması nedeniyle ön sipariş karşılanamadı. Benzer bir durum Güney Kore'deki bir kuruluş için de yaşanmış ve o kuruluşa Pervari balı numuneleri ve analiz çalışmaları gönderildi. Yaptığımız bu çalışmalar bize gösterdiği en önemli sonuç, bal ve fıstıkta üretim kalitemizi ve rekoltemizi arttırdığımız takdirde bu ürünler için kesinlikle pazar sıkıntısının olmayacağıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.