Siirt'in örnek kadın çiftçisi

Siirt'in örnek kadın çiftçisi
Siirt'in Tillo ilçesinde yaşayan Gülsüm Kaya, çalışmasıyla kadın çiftçilere örnek oluyor.Dereyamaç köyünde oturan Kaya, yıllardır...

Tigris Haber-  Siirt'in Tillo ilçesinde yaşayan Gülsüm Kaya, çalışmasıyla kadın çiftçilere örnek oluyor.

Dereyamaç köyünde oturan Kaya, yıllardır 40 dönümlük bağında fıstık, üzüm, nar ve armut yetiştiriyor.

Kaya, yaptığı açıklamada, hasta annesine bakabilmek için babasıyla birlikte bağda çalışmaya başladığını söyledi.

Yıllardır fıstık, üzüm, nar ve armut tarlalarından elde ettiği ürünlerle geçimini sağladığını ifade eden Kaya, şöyle dedi:

"Çok mutluyum tüm çiftçi bayanlara da tavsiye ediyorum. Çiftçilikle uğraşsınlar. Fıstıkla, üzümle uğraşsınlar. Zamanım çok güzel geçiyor o yüzden memnunum bu durumdan, huzurluyum. Bağıma, fıstıklarıma gelmediğim gün sıkılıyorum, o gün huzurlu bulmuyorum kendimi."

Hayatının çiftçilikle geçtiğini dile getiren Kaya, patpat aracıyla işlerini yürüttüğünü, traktör alabilecek imkanının bulunmadığını aktardı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan da 3 yıldır Genç Çiftçi Projesi'nde kadın çiftçilere yönelik pozitif bir ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Kadın çiftçilere kadın olduğu için artı puan verdiklerini kaydeden Demirhan, şunları kaydetti:

"Kadın çiftçilerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman desteklenecek. Gülsüm hanımın emeğine sonsuz saygı duyuyoruz. Azimli kadın çiftçimize ve diğer bütün kadın çiftçilerimize hem teknik elemanlarımız hem de tarım il müdürlüğümüzün tüm imkanları emrindedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.