Siirtli kuaför, Ukrayna'dan madalya ile döndü

Siirtli kuaför, Ukrayna'dan madalya ile döndü
Siirt'te erkek kuaförlüğü yapan ve Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkanlığınca uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden 6 kişilik milli takımda yer alan Aslan Çoban (33),
  •  

Dünya Kuaförler Federasyonunca Ukrayna'da düzenlenen yarışmada, dünya ikinciliği elde etmesi ailesinin gururu oldu.

Siirt'te 10 yaşındayken okul sonrasında babasının bir kuaförün yanına çırak olarak gönderdiği Çoban'ın, ilerleyen yıllarda meslekte kendisini geliştirmesi, girdiği uluslararası yarışmalarda dereceler elde etmesini sağladı.

Türkiye'nin en başarılı kuaförleri arasında yerini alan ve Dünya Kuaförler Federasyonu Türkiye Başkanlığınca Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil eden 6 kişilik milli takıma seçilen Çoban, kentteki bir alışveriş merkezinde mesleğine devam ediyor.

Çoban, 23-24 Ekim 2016 tarihlerinde İtalya'nın Napoli kentinde gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü kuaförlerin yarıştığı On Hair Milan Edition saç tasarımı festivalinde dünya üçüncüsü olan takımda yer alan Çoban, Dünya Kuaförler Federasyonunca 21-22 Nisan'da Ukrayna'da düzenlenen yarışmada da bireysel saç kesim ve şekillendirmede dünya ikinciliğini elde etti.

 Aslan Çoban, 23 yılda öğrendiklerinin kendisine dünya ikinciliği gibi bir başarı getirdiğini anlatarak, sürekli bir yenilenme arayışı içerisinde olduğunu söyledi.

 

- Milli takımda yer alıyor

Başta Halk Eğitim Merkezi olmak üzere saç tasarımları ile ilgili açılan birçok kursa katıldığını kaydeden Çoban, aldığı eğitimlerin ardından il bazında kazandığı yarışmaların kendisini heyecanlandırdığını, ardından belli elemelerden geçtikten sonra Türkiye'yi temsil eden 6 kişilik milli takımda yer aldığını anımsattı.

"Daha fazla başarı elde edip ülkemizin bayrağını göndere çekmek ve kadim şehrimizi bu alanda tanıtmak istiyorum. İstiklal Marşımızı bu alanda da dünyaya duyurmak istiyorum." diyen Çoban, berberlik mesleğinin tarihin hiçbir evresinde önemini kaybetmediğini, kendisini sürekli yenileyen bir meslek olduğunu belirtti.

Kendisinden eğitim talebinde bulunan meslektaşlarının talebini geri çevirmediğini ifade eden Çoban, kendi geliştirdiği saç ve sakal modellerini meslektaşlarıyla da paylaştığını dile getirdi.

Çoban, dünya çapında yarışmalarda büyük başarılar elde etmenin mutluluk verici olduğunu anlatarak, elde ettiği başarıları Siirt'e armağan etti.

Baba Şükrü Çoban da oğlunun başarılarından dolayı gurur duyduğunu dile getirerek, "Kim derdi ki Siirt'ten biri çıkacak ve dünya çapında başarılar elde edecek. Oğlumun başarısının artarak devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Uzun yıllardır Çoban'ın yanında tıraş olduğunu belirten müşterilerden Davut Agah ise gerek Siirt gerekse Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil ettiği için Çoban ile gurur duyduğunu kaydetti.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.