Siirt’te elektrik kesintisi tepkisi

Siirt’te elektrik kesintisi tepkisi
Siirt’in Kurtalan İlçesi’nde, elektrik kesintisini bahane eden bir grup, DEDAŞ binasına taşla saldırarak, araçlara zarar verdi

SİİRT’in Kurtalan İlçesi’nde yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen bir grup, DEDAŞ hizmet binası önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamanın ardından binaya taşlayan protestocular, araçlara da zarar verdi. Grubu sakinleştirme çalışan Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, tepkilerin demokratik yollardan gösterilmesi  gerektiğini söyledi. Vatandaşların DEDAŞ'a telefonla ulaşamadığını öne süren Karaatay, şöyle konuştu:

"Kurtalan halkını kimse bu şekilde cezalandıramaz. Biz öfkemizi alkışla duyurmak istedik ama vatandaşlarımız öfkelerine hakim olamayıp taşladı. Elektriği kesecekleri zaman bizi önceden uyarmaları gerekiyor. Sadece kaçak kullananlara ceza verilsin, herkese değil. Her zaman halkın ve doğrunun yanındayız."

DEDAŞ Kurtalan İşletme Şefi Masum Soysal da gece gündüz Kurtalan halkının hizmetinde olduklarını, yaşanan bu üzücü olayın ilçeye yakışmadığını kaydetti. Soysal, "Ben bunu bir tepki olarak değil, provokasyon olarak görüyorum. Yapılacak elektrik kesintisini dün saat 22.00'de bilgi aldım. Gece olduğu için belediye mevzuat gereği duyuruyu yapamadı. Halkımıza elektrik kesintisini duyuramadık. Halkın binayı bu şekilde tahrip etmesi gerçekten üzücü" ifadelerini kullandı. Olay sırasında bir kişinin yaralandığı öğrenildi. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.