Siirt'te halk şölenine yoğun ilgi

Siirt'te halk şölenine yoğun ilgi
Siirt Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) düzenlediği halk şöleninde Roboski ve Rojava üzerine bestelenen ezgiler yoğun ilgi gördü.

SİİRT-Siirt Mezopotamya Kültür Merkezi, Orhan Doğan Kent Parkı'ndaki Kapalı Konferans Salonu'nda halk şöleni düzenledi. Şölende, MKM'li sanatçılar Halk Oyunları Çocuk Ekibi Agire Çırav, Xwejin Botan, Koma Denge Botan, Tiyatro Grubu Koma Roj ve yerel sanatçı Kewe sahne aldı. Şölene ayrıca BDP Siirt İl Eş Başkanı M. Ata İnan, BDP il ve ilçe örgütü üyeleri, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Belediye Eş Başkan adayları Tuncer Bakırhan ve Belkız Epözdemir, Eruh Belediye Eş Başkan adayı Eda Kilis, TUAD-DER, MEYA-DER, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin yanı sıra bini aşkın yurttaş katıldı. Şölenin yapıldığı salon sarı, yeşil, kırmızı flamalar ile Kürt aydın ve sanatçıları, 9 Ocak'ta Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri asıldı. Yoğun ilgi gösterilen şölen saygı duruşu ile başladı. Şölenin açılış konuşmasını yapan BDP Siirt İl Eş Başkanı M. Ata İnan yaptı. İnan'ın kısa bir değerlendirmesinden sonra etkinlik programı devam etti. Siirt MKM Halk Oyunları Çocuk Ekibi Agire Çirav ulusal kıyafetler giyerek, sergiledikleri performans büyük ilgi topladı. 

Şölen ezgilerle son buldu

Konuşmaların ardından sahneye Koma Roj isimli tiyatro grubunun hazırlamış olduğu hem yerel seçimlerde partilerin oy kaygısı için neler yapabileceğini anlatan hem de yolsuzluk temalı tek perdelik oyunu izlendi. Büyük ilgi toplayan oyuna zaman zaman yurttaşlar, "Yolsuzluğa son" şeklinde sloganlar atarak, alkışlarla eşlik etti. Son olarak yerel sanatçı Kewe sahne alarak, ezgilerini seslendirmesinden sonra şölen son buldu. 

siirt-1-001.jpg

siirt-3.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.