Siirt'te "Mobil Gençlik Merkezi-3" projesi

Siirt'te "Mobil Gençlik Merkezi-3" projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Mobil Gençlik Merkezi-3 Projesi Halı Saha Turnuvasının şampiyonu Siirt Kartal Spor oldu.

 

Şampiyon takıma kupayı Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Butur takdim etti.

Turnuvada birinci olan takımdaki gençlere eşofman takımı, ikinci takımdaki gençlere forma takımı, üçüncü takımdaki gençlere ise futbol topu hediye edildi.

Kulüp yöneticisi İrfan Tekin, yaptığı gazetecilere yaptığı açıklamada, mobil gençlik merkezi projesinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projenin asıl amacının gençlik merkezine gelemeyen gençlerin ayağına gençlik merkezlerinde yapılan kültürel etkinlikleri taşıyabilmek olduğunu aktaran Tekin, şöyle konuştu:

"3 yılda yapılan etkinlikler kapsamında 20 bin gence ulaştık. Bu projemiz, GAP ve illerinde toplam 25 ilde uygulanacak. Siirt'imizde de projemizin birinci ayağı olan halı saha turnuvasıydı. Projemiz 6 ay sürecek ve proje dahilinde il, ilçelerde ve farklı yerlerde etkinlikler düzenleyerek projemizin tanıtımını ve gençlik merkezimizde yapılan etkinlikleri gençlerimizin ayağına taşımaya devam edeceğiz."

Projesi kapsamında ağustos ayından itibaren Siirt merkez başta olmak üzere ilçe, belde ve köylerde açık alanlarda sanatsal sportif alanlarda etkinlikler düzenlenecek.

Bu bağlamda gençlere yönelik boks, okçuluk, dart, voleybol, sokak tenisi, mini golf, basket golf, satranç, tangram, mangala, futbol, halk oyunları, matrak, çocuk oyunları, karaoke etkinlikleri, hat/kaligrafi sanatı, filografi sanatı, el işi aksesuar, etkinlikleri gerçekleştirilecek.

İbrahim Hakkı Hz. ve Veysel Karani Hz. konulu kompozisyon yarışması düzenlenecek.

4 Köyokulu boyanacak, 400 gence sinema salonunda film izletilecek, 10 okula kitap ve top hediye edilecek (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.