Siirt'te sokak hayvanlarına karşı "duyarlılık" uyarısı

Siirt'te sokak hayvanlarına karşı "duyarlılık" uyarısı
Vatandaşların göstereceği duyarlılıkla sokakta yaşayan hayvanların hayatlarını değiştirmenin mümkün olduğu belirtildi.

SİİRT  - Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah Akgül, yaptığı açıklamada, kedi ve köpek gibi sokakta yaşayan hayvanların yanı sıra kuşlar için de içecek temiz su bulmanın yiyecek kadar önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Vatandaşların sokakta yaşayan hayvanların hayatlarını kolaylaştırması için duyarlı olması gerektiğini ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Doğal yaşam alanlarını ellerinden alarak beton yığınlarına çevirdiğimiz ve mahallemizde, sokağımızda bizlerle beraber yaşamaya mecbur ettiğimiz sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin hayatlarını devam ettirmeleri için her birimize görevler düşüyor. Kapılarımızın önlerine kemik olmamak şartıyla yemek artıklarımızı koyarak onlarla paylaşmak, bir canın daha karnını doyurmanın, hayatını kolaylaştırmak bizlerin görevi olduğuna inanmaktayım. Çok az bir duyarlılık göstererek sokakta yaşamak zorunda olan hayvanların hayatlarını büyük ölçüde değiştirmek mümkündür."

Hayvanların erişebilecekleri gölgelik bir yerde daima bir kap su bulundurulması gerektiğini ifade eden Akgül, kuşlar için camların önüne ve balkonların kenarına ekmek kırıntılarının konulması gerektiğini sözlerine ekledi.(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.