Silahlı saldırıda öldürülen Ak Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Mercan toprağa verildi

Silahlı saldırıda öldürülen Ak Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Mercan toprağa verildi
DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde dün gece evine gelirken örgüt üyelerinin silahlı saldırısında yaşamını yitiren Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı 34 yaşındaki Orhan Mercan, toprağa verildi.

 

 

 Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için başlatılan operasyonun sürdüğünü, Lice ve Diyarbakır'da gözaltılar olduğunu söyledi.

Ak Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı evli ve 4 çocuk babası Orhan Mercan, dün gece saat 23.30 sıralarında evine gelirken, pusu kuran  örgüt üyeleri ateş açtı. Evine 10 metre kala silahlı saldırıya uğrayan, başına ve göğsünden  ağır yaralanan Orhan Mercan, sağlık ekipleri tarafından götürüldüğü Lice Devlet Hastanesi'ndeki doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Görgü tanıkları, Orhan Mercan'ın yaşamını yitirdiği saldırıdan önce havai fişek seslerinin geldiğini, daha sonra 3 el silah sesi duyduklarını söyledi.

Güvenlik gençleri saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatırken Orhan Mercan'ın cenazesi, gece yarısı otopsi için Diyarbakır'a gönderildi. Otopsinin tamamlanmasının ardından sabah erken saatlerde alınan Orhan Mercan'ın cenazesi, yakın akrabalarının katıldığı sade bir törenle Lice'de toprağa verildi.

Lice Ak Parti İlçe binasında Mercan için taziye kuruldu. Saldırganların yakalanması için güvenlik güçleri bir yandan operasyonu sürdürürken, Mercan ailesinin evinin çevresinde polis zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden terör ve istihbarat şubelerden ekipler soruşturma için Lice'ye geldi.

 

 

 

 

VALİ GÜZELOĞLU: TERÖR SALDIRISI

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile kamu kurum müdürleri taziyeye katıldı.

Taziye çıkışında gazetecilere konuşan Vali Güzeloğlu, olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Hain bir saldırı sonucu dün gece değerli kardeşimiz şehit edildi. Şuan ilk değerlendirme bir terör saldırısı olduğu yönünde. Arkadaşlarımız biliyorsunuz ki alanda çok etkin bir mücadele veriyor. Lice'de de önceki gün yapılan operasyonlarda hain terör örgütü mensupları etkisiz hale getirildi. Şu anda alanda aynı şekilde arkadaşlarımız büyük bir mücadele sergiliyorlar. Değerlendirmelerimiz devam ediyor, mücadelemiz devam ediyor. Yapılan çalışmalarda gerek ilçede, gerekse il merkezinde gözaltılar var, devam edecek" dedi.

Ak  Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da gazetecilerin saldırıyı PKK'nin mi gerçekleştirdiğine ilişkin soru üzerine , "Örgüt  bombalama ve haince suikastlara yöneldi" dedi. Bu saldırının demokrasiye, sivil insanlara yapıldığını kaydeden Ensarioğlu,şunları söyledi:

 

"Saldırılar, aslında örgütün gerçek yüzünü gösteren neticelerdir. Ama hiçbir zaman demokrasiden, siyasetten, bildiğimiz yoldan hiç kimse şaşmayacak, kimse de bundan korkmadı, kimse de korkmayacak. Bu acizliğin ifadesidir. Artık suikastlar ve buna benzer beklenen şeylerdir. Biz bunların hepsini göğüsleyecek durumdayız ve bu mücadele devam eder. Şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Artık görünür bir şekilde kırsalda savaşamadığı zaman, bir taraftan bombalama eylemleriyle sivillere askerlere polislere yönelik eylemler var. Bir taraftan da bu tür haince suikastlar var. Ama bu hiçbir zaman bizim mücadele Azmimize ve sivil siyasetteki ısrarımıza bir zafiyet yaratmayacak."(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.