Silopi'de elektrik protestosuna polisten sert müdahale

Silopi'de elektrik protestosuna polisten sert müdahale
Silopi'de dün itibariyle sık sık yaşanan elektrik kesintisini protesto eden yurttaşlara sert bir şekilde müdahalede bulanan polislerin sıkmış olduğu gaz bombası kapsülünün bir evin camından içeri girmesi sonucu evli bir çift baygınlık geçirerek hastaneye

ŞIRNAK - Silopi'de dün itibariyle sık sık yaşanan elektrik kesintisini protesto eden yurttaşlara sert bir şekilde müdahalede bulanan polislerin sıkmış olduğu gaz bombası kapsülünün bir evin camından içeri girmesi sonucu evli bir çift baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı.


Silopi ilçesinde dünden itibaren yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren bir grup yurttaş, tarihi İpekyolu olarak bilinen Silopi-Habur karayolunu trafiğe kapattı. Yurttaşların yolu kapatması üzerine polis çok sayıda akrep tipi zırhlı araç ve TOMA'lar ile tazyikli su ve gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Polisin sert müdahalesine yurttaşlar taşlar ile karşılık verdi. Polisin yoğun bir şekilde ve rast gele sıktığı gaz bombalarından bir çoğu evlere isabet etti. Gaz bombası kapsülünün camı kırarak içeri düştüğü Tosun ailesinden Nergis ve Sadık Tosun çifti gazın etkisiyle baygınlık geçirdi. Çevredeki yurttaşların yardım ettiği Tosun çifti, Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yurttaşlar yol güzergahı boyunca eylemlerini sürdürürken yer yer polis ile yurttaşlar arasındaki çatışmalar da devam ediyor.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.