Silvan için kampanya

Silvan için kampanya
Silvanlılar Derneği Başkanı Ali İhsan Dinçer, Silvan'ın yeniden inşası için kampanyalar başlatacaklarını duyurdu. Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu Başkanı Abdurrahim Daş da, İstanbul'un Silvan'a destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

 

İSTANBUL  - Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 12 gün boyunca devlet güçlerinin saldırısına uğrayan Diyarbakır'ın Silvan (Farqîn) ilçesinde yaşanan yıkımın onarmak için İstanbul'daki sivil toplum örgütleri de kolları sıvadı. Silvanlılar Derneği Başkanı Ali İhsan Dinçer, Silvan'ın yeniden inşası için çeşitli kampanyalar başlatacaklarını belirterek, herkesi inşa sürecine dahil olmaya çağırdı. Dinçer, "Dayanışma sadece Silvan ile sınırlı kalmasın. Bugün Silvan'da, Cizre'de ve Nusaybin'de yaşananlar yarın Pendik'te de yaşanabilir. Demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

'İstanbul Silvan'a destek vermeli'

Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu Başkanı Abdurrahim Daş, Kürdistan'da yaşanan ablukaların ardından ilçelerin tarumar edildiğini ve kalacak bir yerleşim alanı bırakılmadığını belirterek, ekonomik açıdan çok fazla tahribatın olduğunu söyledi. Birçok evin yıkılıp yakıldığının altını çizen Daş, "Halkımıza destek olmalıyız. İstanbul Silvan'a destek vermeli" diyerek, tüm demokratik kitle örgütlerini inşa sürecine davet etti.

'Silvan'ın da Kobanê gibi inşaya ihtiyacı var'

Silvan'ı ziyaret edenlerden Alınteri Gazetesi çalışanı Zarife Çamalan ise, "Silvan'ın da Kobanê gibi inşaya ihtiyacı var" diyerek, Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan herkesin inşanın öznesi olması gerektiğinin altını çizdi. Çamalan, "Dayanışmayı büyütmeliyiz" dedi.

Silvan ve Cizre'ye gidip incelemelerde bulunan Çağrı Dergisi'nden Abdullah Nergis de, "Devlet terörüne karşı Kürdistan halkına sahip çıkmalıyız" diye konuştu. Nergis, başlatacakları kampanyayı İstanbul'un tüm ilçelerine yayacaklarını söyledi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.