Silvan ortaklaştırılan emeklerle inşa ediliyor

Silvan ortaklaştırılan emeklerle inşa ediliyor
12 günlük sıkıyönetimin ardından Silvan'da yaralarını sarma çabası içine giren yurttaşlar, hem paralarını hem de emeklerini ortaklaştırarak saldırılarda tahrip edilen mahallelerini onarmaya çalışıyor.

 

DİYARBAKIR  - Özel harekat timleri ve polisler tarafından adeta talan edilen Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde 12 günlük sıkıyönetimin kaldırılması sonrası başlatılan inşa çalışmaları aralıksız devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) ortaklığında başlatılan yeni yaşamın inşası çalışmaları kapsamında yıkılan ve yakılan ev ve işyerleri bir bir onarılmaya başlandı.

Elektrik, su tesisatı, dekorasyon, kapı, pencere, cam, sıva, boya-badana, kaynak ve kepenk yenileme işlemleri sokak sokak, ev ev dolaşan ekipler tarafından yürütülüyor. Ekipler, hasar tespit ettiği evler özenle onarılıyor. Evlere isabet eden kurşun ve bomba atarların deldiği, yıktığı duvarlar çimento ve tuğlalarla bir bir kapatılıyor.

Yine Silvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Birimi ekipleri tarafından saldırılar sırasında zarar gören ağaçların budama ve yerlerine yenilerinin ekilmesi çalışmalarına da başlandı.

Oluşturulan ekiplere yardım eden mahalle sakinleri yürütülen çalışmalardan memnun olduklarını ve yaralarını hep birlikte sarılacaklarını belirtiyorlar.

Komünleşerek yaralarını sarıyorlar

Belediye ekiplerince yürütülen çalışmaların yanı sıra mahalle sakinlerinin kendisi de kurdukları komünlerde hem maddi güçlerini hem de emeklerini ortaklaştırarak yaralarını sarma çabası içerisinde.

Günlerce birlikte saldırıya maruz kalan mahalle sakinleri, yaralarını sarmak için topladıkları paralarla önce boya-badana malzemesi aldı. Ardından da alınan bu boyalarla hasar bulunan evler boyanmaya başlandı. Boya ustası olan amca çocukları Adnan ve Osman Özkan, bir nebze olsa katkıda bulunmak için gönüllü olarak yurttaşların evlerini boyayan ustalardan ikisi.

'Direnmeye devam edeceğiz'

Evini 12 boyunca yoğun saldırılara rağmen terk etmediğini belirten 75 yaşındaki Remziye Sarılı, "Bismillah ve tekbir getirerek bize saldırdılar. Ancak bunda yıkıma rağmen ayaklarımızın üzerindeyiz ve evlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Evimizi, toprağımızı ve mahallemizi terk etmeyeceğiz. Evimi yıksalar çadır kurar gene kalırım. Bu devlet başka bir devletle savaşa girse gene Kürt'ler onu kurtarır. Biz sürekli olarak barış eli uzatıyoruz ama bize düşmanlık eli geliyor. Direnmeye devam edeceğiz" diyerek inşa çalışmalarından memnun olduğunu söyledi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.