Silvan'da 627 öğretmen açığı

Silvan'da 627 öğretmen açığı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 627 öğretmen açığının olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR- Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, ilçede 25 bin öğrencinin 929 derslikte ders başı yaptığını, bin 575 öğretmenden 948 öğretmen hazır bulunduğunu belirtilerek, 627 öğretmenin atamasının yapılmasının beklendiğini söyledi. Kaymakam sönmezay, "2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarımız eğitime hazır bir durumda ancak 627 öğretmen açığımız var. Bu öğretmen açığımızın Milli Eğitim Bakanlığı tarafında yapılan son atamalar ile Silvan ilçemize 303 öğretmen atandığı belirtildi. Bu öğretmenlerimizin göreve başlamasıyla öğretmen açığımızı bir nebzede olsa gidermiş olacağız. Silvan ilçemizde öğretmen norm kadrosu bin 575'tir. Ancak yıllardan beri öğretmen eksikliğiyle eğitim öğretime devam ediliyor. Şu an 948 öğretmen görev yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son atamalarla birlikte ilçemize 303 öğretmen ataması yapılmıştır. Silvan ilçemizde 929 derslik mevcut olup, 59 derslik inşaatı tamamlanmış olup bu yıl eğitime kazandıracağız. İlçemizde ilkokula 2 bin 450 öğrenci başlayacak" dedi.

"SALDIRI OLAN OKULLAR ONARILDI"
Silvan'da okullara yapılan saldırılara da değinen Kaymakam Sönmezay, "Silvan ilçemizde Lice'deki olayları bahane ederek 5 okulumuza yönelik yapılan molotoflu ve ses bombalı saldırı sonrası çıkan yangından hasar gören okullarda onarım çalışmaları başlatıldı. Okullarımızda yapılan onarım çalışmaları sırasında vatandaşlarımızın destekleriyle yapılan onarım çalışmaları sonrası eğitim öğretime başlanıldı. Saldırı sonrasında 14 Nisan anaokulumuz büyük bir hasar gördü. Bu okulumuzda 160 öğrenci eğitim görüyordu. Bu okulumuzda yapılan bakım ve onarım çalışması sonrası eğitim-öğretime hazır hale getirilerek eğitim vermeye başladı. An itibariyle hiç bir okulumuzda bir sıkıntı söz konusu değildir" diye konuştu. 
Okulların boykot edilmesine de değinen Kaymakam Sönmezay, "Güneydoğu'da ana dilde eğitim talebiyle Eğitim-Sen ve Kurdi-Der'in okulları boykot çağrısının yapılmasının ardından, Silvan ilçemizde öğrenciler ders başı yaptı. Silvan ilçemizde 25 bin öğrenciden sadece bin 500 civarında öğrencinin okula gelmediği görüldü. Bunlardan bir çoğunun adres değişikliği ve eğitim- öğretimin ilk haftası olması münasebetiyle okula gelmeyen öğrencilerdir. Öğrencilerimizin çoğu bugün ders başı yaptı. Bunu kesin bir rakam vermemiz söz konusu değil" şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.