Silvan'da Mesleki Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Silvan'da Mesleki Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
 Silvan ilçesinde teknik ve mesleki orta öğretim sisteminin iyi tanıtabilmesi için okullarda görev yapan rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Silvan Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, meslek lisesi müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nimet Polattağ, toplantıda yaptığı konuşmada, 2018-2019 eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik orta öğretim sisteminin iyi tanıtabilmesi ve okullara yerleşecek olan öğrencilerin meslek lisesi ile mesleki eğitim merkezine nasıl yerleşecekleri, ne şekilde tercihlerini yapacakları konusunda bilgi verdi.

Mesleki okullara yerleşecek olan öğrencilerin iş kazalarına karşı sigortalanacaklarını ve asgari ücretin yüzde otuzuna denk gelecek şekilde harçlık verileceğini anlatan Polattağ, “Mesleki lisede haftada bir gün okul, dört gün ise işletmede olacak şekilde on birinci sınıfın sonunda kalfalık on ikinci sınıfın sonunda ise ustalık belgesi verilecek. Ustalık belgesi alacak olan öğrencimizin müracaatı halinde geri ödemesiz KOSGEP tarafından 50 bin lira karşılığında kendi işini kurabilmek için müracaatta bulunabilecek." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.