Silvan’ın Çehresi Değişiyor

Silvan’ın Çehresi Değişiyor
Silvan Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Mekki Azizoğlu,sporda yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ilçenin çehresinin değişmeye başladığını söyledi.

 

silvan’in-cehresi-degisiyor-(8).jpg

Kültürel ve sanatsal çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Azizoğlu,”Şu anda ilçemizde huzur ortamı hakim. Her yaşta vatandaşlarımız spor, sanat ve kültürel çalışmalar için gerekli imkanlara sahip” dedi.

Haber Merkezi

Spor Ve Kültürel Çalışmalarla Gündemde

Bir çok medeniyete beşiklik ve bir çok devlete başkentlik yapmış olan, tarihi ve kültürel geçmişi ile bilinen ancak 1990’lı yıllardan başlayarak siyasi gerilimler ve olaylarla gündeme gelen Silvan,son zamanlarda spor ve kültürel faaliyetlerle gündemde.

Silvan Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Mekki Azizoğlu, sporda yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ilçenin çehresinin değişmeye başladığını söyledi. İlçede huzur ortamının hakim olduğunu belirten Azizoğlu, gençlerin bir çok branşta spor yapma imkanlarına kavuştuğunu kaydetti.

silvan’in-cehresi-degisiyor-(6).jpg

Hem Sportif Hem Sanatsal

Azizoğlui,”Spor alanında tenis, masa tenisi, wushu,bisiklet, badminton,satranç,futbol,voleybol,basketbol,okçuluk,fitness faaliyetlerimiz var. Sanat alanında da piyano, gitar, bağlama gibi kurslar düzenliyoruz. Bunlarla beraber gençlerimize yönelik Çanakkale, İstanbul, Mardin, Siirt,Midyat gibi tarihi yerlerle ilgili geziler organize ettik.İlçe müdürlüğümüzün talebi üzerine Kalkınma Bakanlığı’nca finanse edilen “Tarihimiz Gençlerle Ve Sporla Güzelleşiyor” projesini hayata geçirdik.Gençlik Merkezi kapsamında iki sodes projesi kazandırarak ilçemiz adına önemli çalışmalara imza attık.

91 Okula Spor Malzemesi

Köyler dahil 91 okulumuza 6 branşta donanımlı spor malzemeleri dağıttık. Kültürel alanda Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere 45 gencimizi Çanakkale ve İstanbul’a gönderdik. Hem spor, hem de sanat ve kültürel alanda değişim geçiren ilçemize bu imkanları sağlayan devlet büyüklerimize,valiliğimize ve Silvan Kaymakamlığı’na teşekkür ediyoruz. İlçe kaymakamımız Adem Çelik, Silvan için bir şanstır,onu özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.