Şimdi moda bu, ‘Gülüş tasarımı’ yaptırıyorlar

Şimdi moda bu, ‘Gülüş tasarımı’ yaptırıyorlar
Hayatlarının en özel gününde arzu ettikleri gülüş ile evet demek için adaylar düğünden önce "gülüş tasarımı" yaptırıyor

Evlilik ve düğünler döneminde olduğumuz bu günlerde hem gelin hem damat adayları , dişlerinin görünümünü önemsiyorlar. Çünkü dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere neden olabiliyor.

Diş Hekimi Ferzan Kemali ; ''Diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok şekil, renk ve pozisyon bozuklukları artık giderilebilmektedir. Gülüş tasarımı; hekimlik ve sanatı birlikte uygulayarak, kişisel istekleriniz ile sağlık ve doğallığın sentezini oluşturmak ve size özel gülüşü yaratmaktır.''

Gülüş Tasarımına Nereden Başlanır?

Tasarımlarda kişinin yüz şekli, ten rengi, cinsiyeti, dudak şekli, dişeti şekli gibi unsurları göz önüne alınır.
Örneğin; uzun bir yüz şekline sahip kişiye yine ince uzun dişler yapılırsa yüzü olduğundan da uzun gözükecektir. Bu durumda daha geniş kare şeklinde dişler kullanarak yüzün uzunluğu gizlenebilir ya da çok yuvarlak yüze uygulanan ince uzun dişler onu daha ince gösterecektir.

Gülüş Tasarımında Hangi Yöntem Kullanılmaktadır?

Dr.Kemali; ''Kusursuz bir gülümseme için dişler beyaz, düzgün ve eksiksiz sıralanmalıdır. Eksik dişlerin yeri porselen veya başka bir malzemeyle restore edilir. Diş çürükleri orijinal dişin rengine uygun dolgu maddelerle doldurulur. Dişlerin diziliminde çarpıklık varsa görünmeyen diş telleri ve çene operasyonlarıyla bu sorun da giderilir" diyor.
Kompozit bondingleme, porselen veneer ve kuronlar ile gülüşünüz tamamen değiştirilebilir. 

Bu değişiklik öylesine doğal durur ki, çevrenizdekiler, saçlarınızı değiştirdiğinizi, kilo verdiğinizi düşünürler ama dişlerinizdeki büyük değişikliği fark edemezler. Çünkü yapılan tedaviler yüzünüzle tamamen uyumludur. Siz de sadece olumlu yönde bir değişiklik olduğunu fark ederler.

En güzel dişler bile, ancak sağlıklı ve düzgün şekilli dişetleriyle çerçevelendiğinde çekicilik kazanır. Dişetlerinizde yapılan tedaviler ve 'pembe estetik' adı verilen küçük operasyonlar ile estetik olmayan diş etleri de düzeltilebilir. Estetik problemin dişeti ve dişleri kapsadığı durumlarda, dişeti operasyonundan sonra dişlere laminate veneerler uygulanarak gülüş tasarımı tamamlanır.

Dudaklar ; gülümsemenizi şekillendirir ve çok önemlidir. Dudak kenarlarının aşağı veya yukarı oluşu ifadeyi tamamen değiştirebilir. İdeal olan, diş ve çenelerdeki problemler halledildikten sonra dudakla ilgili düzeltmelerin yapılmasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.