Şimşek: Batman hızla gelişiyor

Şimşek: Batman hızla gelişiyor
Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla kente gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman nüfusunun çok genç olduğunu ve nüfusun yüzde 60’ının 24 yaşın altında olduğunu belirterek, “Batman hızla gelişiyor” dedi.

BATMAN – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla memleketi Batman’a geldi. AK Parti İl Teşkilatı yöneticileri ile birlikte iftardan sonra Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan bir kıraathanede vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Şimşek, daha sonra yeni açılan bir kitapevini ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, TÜİK’in açıkladığı istatistiklere göre, Batman’ın en çok işsizliğin yaşandığı kent olduğuna ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

“Batman nüfusu çok genç. Batman nüfusunun yüzde 60’ı 24 yaş altında. Batman hızla gelişiyor. Batman’da istihdam oranları, özellikle organize sanayi bölgesindeki fabrikalar anlamında büyük bir gelişme var. Çok büyük bir çaba var. Ama nüfusumuz çok genç, dolayısıyla bizde işsizlik oranı nispeten yüksek olması o anlamda normal fakat işsizliği aşağı çekmek için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bugün Batman’da yatırım yapan bir girişimciye devlet 100 liralık yatırıma 116 liralık destek veriyor. Burada altyapıyı yaptık. Burada üniversitemiz var, yetişmiş elemanımız var, teşvikler var ama en önemlisi çözüm süreci ile birlikte bölgede huzur var. Şimdi Batman’da eskiden olduğu gibi kepenkler kapanmıyor. Türkiye’nin ekranına Batman’ın olumsuz bir karesi yansımıyor. Bu zamanla eminim iş, aşa, ihracata, üretime, yatırıma, istihdama dönecek ve biz inşallah işsizliği azaltmış olacağız.” (iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.