Şimşek: Merkez Bankasının enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz

Şimşek: Merkez Bankasının enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Para politikasıyla maliye politikası uyumunu pekiştirerek Merkez Bankasının enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz. Cari açığı azaltacak, ülke risk primini düşüreceğiz." ifadesini kullandı.

TİGRİS HABER - Bakan Şimşek, açıklamasında, "Emekli ve kamu çalışanları için önemli iyileştirmeler yaptık. 2022 sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde 141,8, en düşük emekli aylığını ise yüzde 114,3 artırdık." dedi.

"Bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis ederek kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz. Gerekli tedbirleri alıyoruz." ifadesini kullanan Bakan Şimşek, "Para politikasıyla maliye politikası uyumunu pekiştirerek Merkez Bankasının enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz. Cari açığı azaltacak, ülke risk primini düşüreceğiz." açıklamasında bulundu.

"Depremin yaralarını sarıyoruz"

Bakan Şimşek, "Depremin yaralarını sarıyoruz. Bu yıl deprem kaynaklı harcamaların 761.7 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz. Yaklaşık bir yılda 319 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum