“Sınavdır Geçer”

“Sınavdır Geçer”
Okan Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde düzenlediği “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”, Diyarbakırlı üniversite adaylarıyla buluştu.

Uzman akademik kadrosuyla öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, eğitime çağdaş yaklaşımı ile dünyada ve Türkiye’de pek çok araştırmaya öncülük eden Okan Üniversitesi, mevcut öğrencilerinin yanında zorlu sınav maratonuna hazırlanan üniversite adaylarını da yalnız bırakmıyor. Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansı”nda adayların en çok merat ettiği sorulara yanıt veren Eğitim Uzmanı Servet Gülsün Şirin, kendine has üslubuyla Diyarbakırlı gençlerin de sevgisini kazandı.

Dicle Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta söz alan Servet Gülsün Şirin, üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekasını ölçemeyeceğini, nasıl bir insan olduğunu belirleyemeyeceğini belirterek sunumuna başladı. Öğrencilere, hiçbir sınavın kendi değerlerini ölçemeyeceğini söyleyen Şirin, “Önemli olan sensin ve bugüne kadar önüne getirilen sınavlar, amaçlar ve araçlar arasındaki ilişkiyle ilgili kafan karıştırılmış olabilir. Bu sınav, hayata kattığınız anlamı, yüreğinizdeki aşkı, hayata tutunma gücünüzü ölçemeyecek. Hayat, sizin yaşama kattığınız anlamdır. Anlamını ölçemeyecek bir şey için kendinizi çok harap etmenize gerek yok” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.