‘Sınavlarda idari personele de görev verilsin’

‘Sınavlarda idari personele de görev verilsin’
Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şubesi, ÖSYM tarafından Üniversitelerde yapılan sınavlarda idari personele görev verilmemesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi kampus içindeki ÖSYM Diyarbakır İl Koordinatörlüğü önünde yapılan açıklamaya, Üniversite İdari Personel Sendikası Güneydoğu Anadolu Şube Başkanı Kerbela Yalçın ve Yur-Sen Bölge temsilcisi Orhan Tezer ve idari personeller katıldı.

Açıklamayı yapan Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Başkanı Yüksel Gümüş, Üniversitelerde sınavlarda idari personelin rolünün, yalnızca salon başkanlığı veya gözetmenlik gibi doğrudan görevlerle sınırlı olmadığını ifade ederek, "İdari personel, aynı zamanda sınavların düzenli ve sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için hayati önem taşıyan bina yöneticiliği, cihaz yöneticiliği, kuryelik, teknik destek ve temizlik gibi kritik görevleri de üstlenmektedir. Bu roller, sınav ortamının kalitesini ve güvenliğini doğrudan etkilemektedir" dedi.

İdari personelin rollerinin eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi, sınavların adil ve düzenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için elzem olduğunu belirten Gümüş, "Bu bağlamda, üniversitemizde ve diğer eğitim kurumlarında idari personelin sınav görevlerine atanmaları, sadece adaletli bir uygulama değil, aynı zamanda sınavların sağlıklı ve verimli bir biçimde yürütülmesinin de garantisi olacaktır" diye konuştu.

Gümüş, üniversitenin idari personeline yönelik bu yanlış uygulamadan vazgeçilmediği takdirde, belirttikleri kritik görevleri boykot edeceklerini vurgulayarak, "Bu durumda, sınavların düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesi konusundaki sorumluluk tamamen ilgililerin üzerinde olacaktır. İdari personelin bu görevleri yerine getirmemesi durumunda, öncelikle sınavın yapılmasında belirsizlikler ve aksaklıklar yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.