NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

‘Sinek küçüktür ama mide bulandırıyor’

‘Sinek küçüktür ama mide bulandırıyor’

Gündem, tamamen siyasi.

Çocuklarının dağdan gelmesini isteyen ailelerin oturma eylemi kısmen ara verilmiş olmasına rağmen devam ediyor. Lice-Bingöl coğrafyasında, kalekolların yapımını engellemek adına yapılan eylemler çerçevesinde karayolu ‘denetimi’ var.

 

Yani atmosfer gergin.

Hava parçalı bulutlu ve akşam saatlerinde de periyodik yağışlı.

Her şeye rağmen hayat devam ediyor.

Bir taraftan siyasetin ağır sorumluluğu diğer taraftan kentlerin, yaşam alanlarının yönetimi ile ilgili sorumluluk. HDP ve BDP belediyelerinin çok yönlü sorumlulukları sürekli gündemde. Ağır sorumluluklarının farkında ve bilincindeyiz. Büyükşehir statüsünden sonra işlerinin daha da zor olduğunu biliyoruz.

 

Bir taraftan siyaseten sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye çalışırken, diğer taraftan yurttaşın yaşam kalitesine hitap eden çalışmaların hayata geçmesinin sorumluluğu var belediyelerde. Bazen çok küçük olduğunu zannettiğimiz, ancak yaşama dair olunca ciddiyet kazanan sorunlar yurttaşın gündemi olunca, belediyelere yönelik eleştirilerde doğal olarak gündem oluyor.

Bir miktar kendi gözlemim olmakla birlikte, büyük oranda halkın şikâyetlerinin aracısıyım. Yurttaş karasinekten, sivrisinekten şikâyetçi. Belediye bu konuda henüz bir ilaçlama yaptı mı yapmadı mı bilemiyorum, ancak yapılmadığı yönünde rivayetler var.

‘Sinek küçüktür ama mide bulandırır’ derler. 

Gerçekten de mide bulandırıyor bahardan yaza geçişlerde.

Esnaf, dükkânlarının kapılarını, vatandaş evlerinin pencerelerini karasinek ve sivrisinek sürüsünün dalışını engellemek üzere açmıyor.

 

İlaçlama yapıldıysa söylenecek bir şey yok.

O zaman ya zamanlamada hata var yâda hava koşullarındaki dengesizlikten kaynaklı bir durum var. Yapılmadıysa, sorumlularına hatırlatma olur belki bu yazı.

 

Durum, vatandaşın şikâyetleri çerçevesinde son derece gerçek, benim de şahsen, büyük ihtimalle sizlerinde şahsen tanıklığında olan bir gerçek. Gittiğimiz, oturduğumuz her alanda siyasi gündemin yanı sıra, etrafımızda uçuştukları için mutlaka karasinek muhabbeti de var.

Sinektir, küçüktür, ama mide bulandırıyor işte!

**

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR