Sınır hattında bekleyiş devam ediyor

Sınır hattında bekleyiş devam ediyor
Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi’ne bağlı Ziyaret Köyü’nde önceki gün yeniden kurulan çadırlarla birlikte eylem devam ederken, gece boyunca ara ara yükselen silah sesleri yerini sessizliğe bıraktı.

ŞANLIURFA’nın Birecik İlçesi’ne bağlı Ziyaret Köyü’nde yeniden kurulan direniş çadırında yurttaşlar gece boyunca sınır hattındaki hareketliliği gözetledi. Çadırın kurulmasının ardından kısa bir süre sonra Rojava sınırında yer alan ve YGP'nin denetiminde olan Çeloğlu köyünden IŞİD çetecilerinin işgal ettiği Zeratê Binxet köyü arasındaki bölgede ara ara silah sesleri yükseldi. Yine IŞİD tarafından YPG ve YPJ'lilerin bulunduğu mevzilere doğru da ara ara ateş açılırken, açılan ateşte ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı. Geçtiğimiz gün YPG'nin denetimine geçen Çeloğlu köyü ile Zerat Binxet köyü arasındaki mesafe yaklaşık 3 kilometre iken, bu alanda terk edilmiş halde bulunan bir kamyonete IŞİD tarafından bomba düzeneği yerleştirildiği belirtiliyor.

Ambulanslar IŞİD yaralılarını taşıyor iddiası

Öte yandan IŞİD'in denetiminde olduğu Celabrus kentinde de gece boyunca araç hareketliliği yaşandı. Gece saat 23.00 sıralarında da kenttin Urfa ile bağlantısı olan Karkamış Sınır Kapısı'na doğru bir ambulans gitti. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre ise, söz konusu ambulansın yaralanan IŞİD çetecilerini almak için sınır kapısına gittiği ve bunun çatışmaların başladığı günden bu yana bu durumun sık sık yaşandığı öğrenildi.

Sınır hattında bunlar yaşanırken, 9 Temmuz'dan bu yana Rojava halkıyla dayanışmak için eylemlerini sürdüren yurttaşlar da gece boyunca uyumayarak sınır hattındaki gelişmeleri gözlemledi. Sık sık sınır bölgesinde gezerek de gelişmeleri gözlemleyen yurttaşlar dönüşümlü olarak nöbet tuttu. Çadırların kurulmasının ardından yaklaşık 10 metre uzaklıktaki kirpi diye tabir edilen askeri araçlar ve çok sayıda asker de bekleyişini sürdürüyor. Yine çadır bölgesine gelen yol güzergahı üzerinde 2 arama noktasında yurttaşlar durduruluyor. İlk arama noktasında geçişlerine izin verilen yurttaşların kimlik bilgileri kayıt altına alınıyor. Çadır bölgesinde yakın kurulan arama noktasında ise seçilmişlerin dışında kimseye valilik talimatıyla izin verilmezken, HDP'li heyetin valilikle yaptığı görüşmenin ardından askerlerin bölgeden ayrılacağı ve arama noktalarında da geçişlere izin verileceği öğrenildi. (diha)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.