Sınırın ötesine uzanan yardım eli UMKE

Sınırın ötesine uzanan yardım eli UMKE
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) savaş nedeniyle vatanlarını, evlerini ve güzel anılarını geride bırakan Ezidi halkı başta olmak üzere savaş nedeniyle mağdur olan halklara sınır ötesinde bir yıldır sağlık hizmeti sunuyor.

HABER MERKEZİ  - Diyarbakır 5. Bölge Koordinatörlüğü’nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Kuzey Irak’ın Duhok Vilayeti Zaho ilçesi sınırları içerisinde bulunan Derebone kampında savaş nedeniyle vatanlarını geriden bırakan Şengalli Ezidi halkı ve diğer savaş mağduru halklara sağlık hizmeti sunuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır 5. Bölge Koordinatörü Dr. H. Hakan Karakaş, “Diyarbakır 5 . Bölge Koordinatörlüğünde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Kuzey Irakta Duhok vilayeti Zakho ilçesi sınırları içerisinde bulunan Derebone kampında mazlum Şengalli  Ezidi Halkı başta olmak üzere savaş nedeniyle mağdur olan tüm halklara din,dil, ırk ayrımı yapmaksızın Sağlık Bakanlığı adına yaklaşık olarak 1 yıldır sağlık hizmeti sunmaktayız” diye konuştu. 

 

 

Kampa gönderilen sağlık ekipleri 15’er gün ara ile değişkirilerek sağlık hizmetini devam ettirildiğini de anlatan Karakaş, “1 yıldan bu yana görev yaptığımız sınır ötesinde 15’er gün ara ile ekip değişikliği yaparak sağlık hizmetine devam ediyoruz. Şube müdürümüz Levent Bayka ve Bölge Sorumlumuz M. Aslan Öztürk ve ülkemizin her bölgesinden seçilen seçkin personel ile yürüttüğümüz çalışmalar aralıksız bir şekilde devam etmektedir. UMKE her zaman mazlumun yanında olmaya devam edecektir” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.