NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Şirazeyi kaçırdılar!

Şirazeyi kaçırdılar!

 

 

Kürt sorununun içinden çıkamayan AKP Devleti, yol haritasını ‘Kürt malzemesi’ olarak belirledi, Kürde ‘ara sıcak’ muamelesi yapıyor, bunun üzerinden yol almaya çalışıyor. Yeni haritalarının kısa/uzun metrajlı filmlerini uzun zamandır piyasaya sürdüler, kanlı, canlı bir şekilde izlettiriyorlar.

 

Bilinçli, planlı, programlı bir sürecin devrede olduğunu çok iyi anlayabiliyoruz. Türk-İslam sentezinde başarılı olanlar, şimdi de Kürt-İslam sentezi ile Kürt Hamas’ını yaratma gayreti peşindeler.

 

Kürtleri; Müslüman olanlar, Müslüman olmayanlar diye iki parça halinde piyasaya sürmek adına organize edilmiş politikayı boşa çıkarmanın muhatabı Kürtlerdir. Oynanan oyunu çok iyi görmesi gerekenler de Kürtlerdir.

 

Başkanlık stratejisi üzerine tezgâhlanmış bu oyunu bozmak, stratejiyi bozarak, karşısına doğru stratejiyi ve anlayışı koymak görevi de, hangi anlayışı temsil ediyorsa etsin, topyekûn Kürtlerin ve Türkiye halklarının görevidir.

 

Bin 400 yıldan beri Müslüman olan Kürt halkına, bugünlerde Müslümanlığı hatırlatan, sürekli bunu beyinlere dikte etme misyonerliğine soyunan kesimler, kendilerini ve bu anlayışı bir kez daha gözden geçirmeliler. Sonunu hiç birimizin kestiremeyeceği tehlikeli bir süreci başlattıklarının farkına varmalıdırlar.

 

Dağa çıkan çocuklar uzaydan falan gelmediler.

 

Bu toprakların çocukları

 

Köyleri yakıldı, evleri talan edildi, anneleri, babaları, kardeşleri, yakınları, akrabaları öldürüldü, yakıldı, işkence gördü. Onlarda Müslüman idiler. Ancak Müslümanlığın da reva görmediği uygulamalara razı olmadılar, dağa çıktılar.

 

Onları oradan indirmek çok mu zor?

 

Asker, polis de bu halkın çocukları.  

 

Müslümanlık duygularını şaha kaldırarak, bu halkın/halkların çocuklarını biri birine düşürüp, ölümlere yol açan politikalar yapmak yerine, gerçek manada insani ve İslami davranış biçimi ile akan kanın durması için bir çabanız olsun, görelim. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR