Şırnak Valisi Su, zarar tespit komisyonunu ziyaret etti

Şırnak Valisi Su, zarar tespit komisyonunu ziyaret etti
Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda kurulan hasar tespit komisyonlarını ziyaret etti.

 

Vali Ali İhsan Su’ya, belediyeye kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Uslusoy ve Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hünkar Keleş eşlik etti. Kent merkezinin yeni projesi hakkında vatandaşlara bilgi veren Vali Su, “Şehir eskisinden çok daha güzel olacak. Eskiden karmakarışık bir yapı vardı. 2 metrelik dar sokaklar vardı. Şimdi burada yeni yapılan proje ile altyapısını yeniliyoruz. Projede gözüktüğü gibi böyle konutlar yapacağız. Konutların içinde her türlü imkan olacak. Caddeler 25 metre genişlikte olacak. Yeni imar planında taziye evleri, okullar, camiiler, gençlik merkezleri, kadın merkezleri, çocuk bahçeleri, çocuk ve yetişkin parkları bunların hepsinin olduğu çok güzel bir yerleşim alanı olacak. İnşallah daha güzel olacak. Şehri pırıl pırıl yapacağız. Konutların olduğu kent merkezinde 105 km sıcak asfaltlı yol yapılacak. İçme suyu ve kanalizasyonunu sıfırdan, yeniden yapacağız. Eski boruları hepsini kaldırıyoruz. 30-40 yıldır döşenmiş boruları eskileri kaldırmadılar. Artık biz yapacağız. Hepsi güzel olacak” dedi.

Terör olaylarında zarar gören vatandaşlara yardımların aksamadan devam edeceğini belirten Vali Su, “Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı başvurularını hafta başından itibaren alarak, Cuma gününe kadar. Hafta sonu görevli arkadaşlar gerekli çalışmaların ardından en geç Pazartesi günü vatandaşların hesaplarına yardım paraları yatırıyoruz” diye konuştu. (İHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.