Şırnak'lı Üniversite öğrencilerine, telafi eğitimi

Şırnak'lı Üniversite öğrencilerine, telafi eğitimi
Şırnak'ta üniversite okuyan ancak bölgedeki çatışmalı süreç yüzünden eğitimlerinden mahrum kalan 613 öğrenci, Batman Üniversitesi'nde telafi eğitimi görecek.

 

  Şırnak'ta, PKK mensupları tarafından kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle 14 Mart'tan bu yana eğitimlerinden mahrum kalan üniversite öğrencileri, telafi eğitimi alacak. Şırnak'ta üniversitenin İlahiyat Fakültesi'nde okuyan 613 öğrenciye Batman Üniversitesi'nde eğitim verilecek. Öğrencilere, kendi üniversitelerinden 21 akademisyen ile 3 idari personel eşlik edecek. Kız öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Batı Raman Kampüsü'ndeki kız yurdunda, erkek öğrenciler ise yeni yapılan Seyyid Bilal Öğrenci Yurdu'nda kalacak.

  Şırnak Üniversitesinden,  613 öğrenci, 21 akademik ve 3 idari personel Batman’da

  Şırnak Üniversitesi'nin, üniversitelerine başvurduğunu ve senatoda konuyu görüşüp, karar aldıklarını söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, "Bilindiği üzere Şırnak ilinde sokağa çıkma yasağı söz konusu. Şırnak Üniversitesi bu nedenle eğitim öğretim faaliyetlerinde kesintiye gitmek zorunda kalmıştır. Şırnak Üniversitesi telafi dersleri yapılması için üniversitemize müracaat etti. Bizler de konuyu senatomuzda değerlendirdik. Aldığımız kararlar doğrultusunda Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 613 öğrencinin, 21 akademik, 3 idari personel ile üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmesi sağlanmıştır. İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları için 4 akademik oda, fakülte sekreteri ve memurlar için 2 oda tahsis edilmiştir. Ayrıca, eğitim görecek öğrenciler için 6 adet 45 kişilik, 3 adet 90 kişilik derslik tahsis edilmiş, öğrencilerin yurt ve servis konularında da yardımcı olunmuş, yol gösterilmiştir. Öğrencilerin yemekhaneden üniversitemizin öğrencileri ile aynı bedel üzerinden yemek yemeleri sağlanmıştır. Bu anlamda telafi programı süresince gerekli her türlü destek sağlanmaya çalışılacaktır" dedi. (İHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.