Şırnak’ta bir ilk

Şırnak’ta bir ilk
Şırnak Üniversitesince ilk kez yurtiçinde ve yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini amaçlayan Mevlana Değişim Programı hızlandırıldı.

2014-2015 eğitim öğretim döneminde başlayacak program için kayıt 15 Nisan 2014'te başlıyor Program koordinatörü Yard. Doç. Dr. Aydın: "Program kapsamında aralarında İspanya, Irak ve Brezilya'nın da bulunduğu 8 ülke ile 10 anlaşma gerçekleştirdik"

ŞIRNAK - Şırnak Üniversitesinde ilkkez yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini amaçlayan Mevlana Değişim Programı hazırlandırıldı. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde yürürlüğe girecek program için kayıt 15 Nisan 2014'te başlıyor. Program koordinatörü Yard. Doç. Dr. Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önünün açıldığını söyledi.

Değişim programına katılmak isteyen öğrencilerin en az bir, en fazla iki yarıyıl eğitim, öğretim elemanlarının ise en az bir en fazla üç ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabileceğini ifade eden Aydın, benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanlarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabileceğini belirtti.

Kayıtların 15-22 Nisan 2014 tarihlerinde başlayacağına dikkati çeken Aydın, şöyle dedi:

"Mevlana Değişim Programı için başvurular YÖK’ün çalışma takvimine göre belirlenecek. Değişim ilanlarının yükseköğretim kurumlarında duyurulması 30 Mart - 14 Nisan 2014, değişim için başvuruların alınması 15 Nisan - 22 Nisan 2014, başvuruların değerlendirilmesi 24 Nisan - 2 Mayıs 2014, değerlendirme sonuçlarının YÖK'e iletilmesi 5 Mayıs 2014, değerlendirme sonuçlarının duyurulması ise 12 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Program kapsamında aralarında İspanya, Irak ve Brezilya'nın bulunduğu 8 ülke ile 10 anlaşma gerçekleştirdik. Koordinatörlüğümüzce protokol çalışmaları devam ediyor. Yükseköğretim kurumları tarafından kabul görüp imza aşamasında bulunan yaklaşık 5 protokol görüşmemiz bulunuyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.